Jaren 20-woning in Haarlem

Dit huis onderging een complete metamorfose. Het kreeg een volledig wit jasje: de muren, de plafonds én de vloer. Zo is deze jaren 20-woning licht en fris geworden. “Hoe de woonkamer eruitziet, verschilt per seizoen 
én ligt aan mijn stemming,” vertelt bewoonster Maaike.

Een lichte en frisse jaren 20-woning

Als je binnenkomt in het huis van Maaike en Jeffrey zou je niet denken dat er ook nog twee kleine jongetjes wonen. Alleen een vliegtuigje op de grond verraadt hun aanwezigheid. Maaike’s geheim? “Ik sorteer het speelgoed van Beau en Luca in stapelbakken die na het spelen weer in de kast gaan. Opgeruimd staat netjes!” Het ruime gezinshuis is licht, fris en vooral wit. Maaike krijgt in haar job veel te maken met kleuren en strakke deadlines. De witte basis in huis geeft haar rust, ruimte en inspiratie.

In 2004 kocht Jeffrey het pand, twee jaar later trok Maaike bij hem in. Maar toen Jeffrey hier nog alleen woonde, zag het er helemaal anders uit. Bijna alle muren hadden een kleurtje en er lag een vloer van donkerbruin hardhout. Het huis onderging een complete metamorfose. Van Jeffreys inrichting bleef (bijna) niets over: alles kreeg een laagje wit. Zelfs de vloer! En dat was een heuse klus: schuren, drie keer primeren en nog twee lagen vernis. Jeffrey is er ruim een week mee bezig geweest.

Bron: vtwonen oktober 2014 | Fotografie en styling Jeltje Janmaat | Posters my deer art shop

nog meer: binnenkijken