Jaren 20-rijhuis in Zwolle

Hun huis uit de jaren 20 inrichten was voor Milou en Rienk een grote ontdekkingsreis die eindigde in Noord-Europa, met z’n frisse, basic interieurs. “We zijn dol op Scandinavië, ook al zijn we er nog nooit geweest!”

Eerst de kast!

“Dát is de reden dat we dit huis hebben gekocht”, zegt Milou terwijl ze naar de gigantische servieskast in de woonkamer wijst. “Ik wilde zó graag een grote kast. We hebben het huis er echt op uitgezocht.” De kast uit wrakhout was dan ook Milou en Rienks eerste aankoop voor het huis. Milou: “Hij is met de hand gemaakt in Roemenië. Ze zijn hier anderhalf uur bezig geweest om hem in elkaar te zetten. Dat er zo hard aan is gewerkt, vind ik mooi. Jammer dat we er niet in kunnen wonen, anders hadden we dat gedaan.”

Een foutje?

De kast was niet de enige reden waarom het jonge koppel op zoek was naar 
een nieuw huis. Ze waren hun donkere huurwoning met maar één raam en zonder tuin beu. Milou: “We wilden graag een licht huis mét tuin en waren al een tijdje op zoek in het 
centrum van Zwolle.” Maar de meeste huizen in hun prijsklasse hadden telkens een vrij kleine benedenverdieping. “We wilden sowieso een grote woonkamer, want die servieskast moest en zou er komen. Dit huis staat in een volksbuurt midden in de stad, op vijf minuten lopen van het centrum. Een foutje, dachten we. Dat is zeker al verkocht. Maar dat bleek dus niet zo!”

Bron: vtwonen juli 2015 | Fotografie Hans Mossel |Styling Sabine Burkunk | Tekst Merel van der Lande

nog meer: binnenkijken