Jaren 20-huis in Amersfoort

Het was één groot opknapproject, van vloer tot zolder, waar Sjak en Corrien zich op stortten. Hun jaren 20-huis is hét bewijs dat je ook met een klein budget – en vier rechterhanden – grootse dingen kunt doen.

Klushuis

Stiekem klommen Sjak en Corrien over het tuinhek van wat nu hun huis is. Ze konden niet wachten tot de eerste bezichtiging, zo nieuwsgierig 
waren ze naar… de schuur! De deur van de voormalige timmermanswerkplaats stond open, ze zagen de ruimte vol oude spullen – “alsof de tijd had stilgestaan” – en… pats, boem, ze waren verliefd! Allebei. En het huis zelf? Tja, dat was wéér een opknapwoning. Net als hun eerste, die ze na drie jaar breken, bouwen, schuren, schaven en stuken nét af hadden.

Alles op z’n kop

Stoer, strak en industrieel. Dat is hun stijl. Maar ook warm en verrassend. Corrien: “Ik vind het leuk om dingen anders te bekijken, een nieuwe invulling te geven. Een industriële magazijnbak of broodtrommel doet het bijvoorbeeld goed als kastje aan de muur. Een oude deur werd de achterwand voor het toilet en pagina’s uit tweedehands atlassen werden behang. Met weinig budget word je vanzelf creatief.”

Bron: vtwonen juli 2015 | Fotografie Henny van Belkom | Tekst Mariska Keus

nog meer: binnenkijken