Huis vol zelfgemaakte elementen

Het huis is klein, maar barst zo’n beetje uit z’n voegen van de ideeën. Niet zo vreemd met twee bewoners die zoveel liefde voor wonen hebben.

Liefde voor wonen

Bij binnenkomst blijkt die liefde voor wonen al meteen. Aan de muur in de hal hangt een collage van zwart-witfoto’s, gedrukt op grijs karton en gelijmd op stukken hardboard. Ernaast een zelfgemaakte kapstok: een steigerhouten plank geverfd in de kleur van de muur, met een band met haken en opvallend grote spijkers. De oorspronkelijke deur naar de woonkamer is eruit, daar is nu – ruimtebesparend – een schuifdeur. En in de woonkamer zelf? Ook hier zie je het ene idee na het andere. Allemaal even leuk en origineel.

Moodboard als uitgangspunt

Rianne en Gerard kennen elkaar twaalf jaar. In februari 2010 trouwden ze en zijn ze hier gaan wonen, in het tweede huis dat ze bezichtigden. Rianne: ‘We komen allebei uit Sliedrecht en wilden sowieso een woning uit de jaren dertig. Dit huis was in goede staat, maar we wilden het in onze stijl. We hebben het bijna helemaal gestript. Plafonds eruit, boven twee kamers omgebouwd tot drie kamers, leidingen vernieuwd… Inmiddels had ik wat spullen verzameld en een moodboard gemaakt. Aan de hand daarvan zijn we het huis verder gaan inrichten. Met een mix van lichte kleuren en hout, maar wel in combinatie met een donkere vloer en industriële lampen.’

Shoppen in de stijl van Rianne en Gerard

Shoppen in de stijl van Rianne en Gerard

Bron: vtwonen 11-2016 | Styling & Fotografie Jeltje Fotografie 
| Tekst Hilli Voor Den Dag

nog meer: binnenkijken