Historisch dorpspand in Vught

Toen ze dit huis uit 1890 voor het eerst zagen, konden Ed en Mandy weinig meer terugvinden van de historie van het pand. Doodzonde vonden ze dat. “Aan ons de taak om dit historisch dorpspand in ere te herstellen.” En dat deden ze, maar wel met een vette knipoog naar nu.

Beschermd dorpsgezicht

Ed en Mandy wonen in een pand uit 1890, voorheen een kapperszaak, dat valt onder beschermd dorpsgezicht. Aan de straatkant is hun bureau Holland Vormgevers gevestigd en achteraan en boven wonen ze er met hun twee dochters. Na twee jaar verbouwen heeft het pand een nieuwe indeling gekregen. Op hun wenslijstje stond een grote woonkeuken, een loftachtige woonkamer en een diepe tuin.

Ed: “Ons vorige huis was een zelf opgeknapte jaren 30-woning in een woonwijk, maar daar vond ik het toch iets te rustig. Nu we in het centrum van Vught wonen, hebben we terrasjes in de straat en regelmatig evenementen en andere festiviteiten voor de deur. Het is traditie geworden dat onze vrienden bij ons Koningsdag komen vieren met lekkere hapjes en wijn. Heerlijk toch?”

Shoppen in de stijl van…

Ed en Mandy houden van mooie spullen. Van vintage, eigen ontwerpen tot unieke vondsten. Hou jij hier ook van? Met onderstaande producten shop je in de stijl van Ed en Mandy.
unieke vondsten

Bron: vtwonen binnenkijk special 2015 | Fotografie Rene van der Hulst | Styling Mandy Appel | Tekst Floor Roelvink

nog meer: binnenkijken