Herenhuis uit 1900 van 270 m²

Compleet gedateerd. De eerste aanblik van hun toekomstige huis was bijna ontmoedigend. Bijna, want Monique en Henk-Jan lieten zich niet afschrikken en gingen aan de slag. Het resultaat is een uniek interieur in een wit jasje.

Met magnolia

De liefde voor huizen uit begin 20ste eeuw én de (schoon)moeder brachten Monique en Henk-Jan van Arnhem naar de oude kern van Lochem. Op een immosite spotte Monique het witgepleisterde herenhuis met in de voortuin een grote oude magnolia: haar lievelingsboom. Een voormalig pension was het, dat bestond uit aan elkaar geplakte kamers, halletjes en uitbouwtjes. ‘Henk-Jan bleek het te kennen. Hij reed er als kind wekelijks langs, onderweg naar zijn opa en oma. Een grappig idee.’

Schrik!

Maar wat was het schrikken toen ze voor het eerst het huis binnen stapten. ‘We konden ons bijna niet voorstellen dat hier pas nog iemand had gewoond, laat staan had gelogeerd als pensiongast. Er was geen centrale verwarming en verschillende ramen en deuren waren dichtgetimmerd.Het houtwerk was blauw, groen en oranje, er zat retrobehang op de muren en het kleurrijke tapijt deed pijn aan je ogen. Helaas waren veel originele details verprutst of kapot.

Shoppen in de stijl van Monique en Henk-Jan

Monique en Henk-Jan omschrijven hun stijl eclectisch, bohemian en authentiek. Met onderstaande producten shop je in de stijl van Monique en Henk-Jan.

Bron: vtwonen 03-2017 | Fotografie Peggy Janssen | Tekst Mirjam Enzerink

nog meer: binnenkijken