Herenhuis in centrum Haarlem

De oude turnzaal die ze verbouwden tot woonhuis was leuk, maar nog niet helemaal hun droomhuis. Dus toen dit ruime herenhuis in het centrum van Haarlem te koop kwam, hapten Jelle en Marieke meteen toe.

Modern-meets-19e-eeuw-herenhuis

Jelle: “Als je hier rondloopt, ervaar je de ziel van het huis. De meeste mensen voelen zich ook meteen thuis.” Een huis kopen gebeurt onvermijdelijk op gevoel. Dat ontdekten ook Jelle en Marieke in dit riante herenhuis in het centrum van Haarlem. “De hoogte van de plafonds – bijna vier meter – en de serre gaven de doorslag. Maar er zijn nog veel meer pluspunten, zoals de vele authentieke details en het feit dat alles wat je nodig hebt, van supermarkt tot koffiebar,  om de hoek zit. Er is ook ruimte genoeg voor de drie kinderen, wijzelf én logees. En in de tuin kunnen we met de houtkachel aan tot ’s avonds laat zitten.”
Ze trokken in met weinig spullen en het voornemen om van dit huis een warm, gastvrij nest te maken. Ze huurden camionette en reden naar België, naar een loods vol tweedehands schatten. Voor slechts 1200 euro werd het busje tot aan het dak toe gevuld met fantastische meubels en accessoires. Jelle: “In Haarlem hebben we alles uitgeladen en zijn we meteen weer ingestapt richting Parijs, om ook daar inkopen te doen.”

Bron: vtwonen juni 2014 | Fotografie Henny van Belkom

nog meer: binnenkijken