Hedendaagse appartementen met een Zwitsers kantje

Hedendaags design met de uitstraling van een traditioneel Zwitsers chalet, dat zijn de belangrijkste kenmerken van de nieuwe appartementen die in Andermatt worden gebouwd. Biber, Hirsch, Steinadler of Gemse: alle appartementen dragen de namen van dieren die in de Alpen voorkomen. De eerste vier gebouwen zijn klaar, maar de volgende jaren komen er maar liefst vijfhonderd appartementen om te kopen of te huren. Er zijn studio’s van 35 m2 tot luxe maisonettes van meer dan 250 m2. Wij waren te gast in Steinadler.

Eigentijds design

Hoewel elk gebouw een eigen karakter en uitstraling heeft, hebben ze allemaal als belangrijkste overeenkomst dat de klassieke Alpen-architectuur is vertaald naar hedendaags design. Daarvoor werden dertig verschillende architecten uit binnen- en buitenland uitgenodigd om deel te nemen aan een wedstrijd waarvan de winnende ontwerpen nu worden gerealiseerd. Hout en steen spelen de hoofdrol in alle ontwerpen, passend bij de sfeer van de omgeving.

Interieur

Wie een appartement koopt vanaf het bouwplan, heeft de mogelijkheid om de indeling naar eigen wens aan te passen. Als het appartement uitsluitend voor eigen bewoning wordt gebruikt, kan het ook helemaal naar eigen smaak worden ingericht. Veel bewoners kiezen ervoor om hun appartement in bepaalde tijden te verhuren om de investering terug te verdienen. In dat geval kunnen ze hun interieur kiezen bij een vijftal geselecteerde leveranciers. Christof Birkhofer van Andermatt Swiss Alps AG en verantwoordelijk voor het project legt uit: “Wij bieden eigenaars de mogelijkheid om hun appartement te verhuren, maar dan verwachten huurders natuurlijk wel een interieur dat past bij de beschrijving die ze bij de boeking hebben gekregen. Bovendien kunnen we dan meubels die kapot gaan tijdens een huurperiode gemakkelijk vervangen. Daarom hebben we gekozen voor een aantal leveranciers uit de nabije omgeving van Andermatt, waar eigenaars het interieur kunnen kiezen dat past bij hun eigen wensen, maar ook geschikt is voor de verhuur.”

Bron: Stijlvol Wonen november/december 2015 | Fotografie Bieke Claessens | Tekst Sylvia Emonts

nog meer: