Graanschuur vlak bij Breda

Cliché één: de bouwvergunning was een werk van lange adem. Cliché twee: de aanhouder wint. Cliché drie: ze leefden nog lang en gelukkig in hun oude graanschuur! “De locatie trok me over de streep, het is een idyllische plek met veel groen.”

Verbouwde graanschuur

Ieder weekend reed de Nederlandse Carlo richting België om een rond galetbrood te halen bij een lokaal bakkertje. En iedere keer passeerde hij een vervallen graanschuur in een dorp net voor de Belgische grens. Hij vond het een geweldige plek. Toen er op een dag een bord met ‘te koop’ bij stond, kostte het hem weinig moeite om Katrien te overtuigen. Katrien: “De locatie trok me over de streep. Het is een idyllische plek met veel groen. Wel moest ik even wennen aan de ultieme rust hier op het platteland. Drukte vind je tegenwoordig overal, stilte is zeldzaam.” Katrien en Carlo zijn vooral voor de kinderen van de Randstad afgezakt naar Noord-Brabant. Katrien: “Ik wilde weer landelijk gaan wonen. Zelf ben ik opgegroeid in een dorpje onder Eindhoven, die rust wilde ik mijn kinderen ook geven. En het is gelukt: Wiek en Midas vinden het heerlijk hier. Ze spelen overal, van de boomhut tot op zolder. Het is echt hun thuis.”

De schuur had geen woonbestemming. Daardoor duurde het een jaar vooraleer het koppel de gemeente kon overtuigen van hun plannen. Het hele pand verbouwen tot woonhuis bleek geen optie. Uiteindelijk kwam er een vergunning om de helft bewoonbaar te maken. In het voorjaar van 2012 begon de verbouwing en een half jaar later was hun droom -wonen in een Brabantse graanschuur- werkelijkheid. In de ene helft wordt geleefd, de andere helft is nog in oorspronkelijke staat en wordt gebruikt waarvoor hij ooit gemaakt is: als schuur. Alleen heeft het graan plaatsgemaakt voor onder andere fietsen en speelgoed.

Bron: vtwonen september 2014 | Fotografie Louis Lemaire/Inside Homepage | Styling Inge van Lieshout

nog meer: binnenkijken