Gezinshuis met tijdloos interieur tussen de bossen

Via een onverharde weg komen we midden in de bossen uit. Wat een verassing om op deze afgelegen plek zo’n luxueus onderkomen te treffen. Jopie, de vrouw des huizes, verwelkomt ons in haar woning die de afgelopen jaren een complete metamorfose onderging.

Helemaal beu

Jopie en haar man Johan kwamen 23 jaar geleden hier wonen, op de plek waar het vakantiehuis stond dat al jaren in het bezit was van Johans familie. “Hij heeft hier zijn hele jeugd vakantie doorgebracht en was dol op deze plek. Wij woonden hiervoor in een bovenhuis waar ik het prima naar mijn zin had, maar we kregen een tweeling en het werd wat krap. Dus verhuisden we met onze dochters naar dit perceel. Het vakantiehuis was afgebroken en had plaatsgemaakt voor een woning die permanent dienst kon doen als gezinshuis. We hadden een dichte keuken, waar we eigenlijk altijd in zaten, en een woonkamer die nooit werd gebruikt. Het zwarte interieur met gouden accenten was na twintig jaar nog als nieuw. Maar ook al kon het nog jaren mee, ik was het helemaal beu. Drie jaar geleden besloten we om ons huis een grote metamorfose te geven.”

Feest om uit te zoeken

Het echtpaar schakelde Colinda Timmers van Pretty4U in. Jopie wilde meer licht in haar huis en een tijdloos interieur. Colinda bedacht samen met Johan een nieuwe indeling. Er zijn muren uitgebroken om de keuken open te maken en bij de woonkamer te trekken. Behalve de aparte hal en bijkeuken is er beneden één grote leefruimte, waarin de keuken, eetkamer en zitkamer in elkaar overlopen. Toch is het geen kale open ruimte geworden, omdat er ook gewerkt is met een roomdivider tussen eet-en zithoek, waarin ook een doorkijkhaard is verwerkt. “De lampen boven de eettafel waren de eerste dingen die ik kocht, daar was ik meteen weg van. De kleuren van de kappen hebben uiteindelijk de keuze voor taupe, zilver en grijze tinten bepaald die op de benedenverdieping zijn gebruikt”, vertelt de trotse bewoonster. “Wat een verschil met al het zwart dat we eerst hadden.”

Onder de indruk

Ook de bovenverdieping heeft een fikse opknapbeurt gehad. Dakkapellen zorgen voor meer ruimte. Bij de master bedroom zijn niet alleen muren weggehaald, maar is ook het plafond uitgebroken om een ruimtelijker gevoel te scheppen. De ruimte is behalve beeldschoon ook nog eens praktisch in gebruik geworden. Behalve het slaapgedeelte bevinden zich hier ook de badkamer en walk-in-closet. Er zijn nog twee andere slaapkamers voor de tweelingdochters, die intussen niet meer thuis wonen. De kamers zijn identiek en tellen heel wat stijlvolle vondsten zoals de op maat gemaakte nachtkastjes met ingebouwde verlichting. Op de hele bovenverdieping is gekozen voor een combinatie van verschillende wittinten. Jopie: “Wij zijn net met onze kinderen een paar weken op vakantie geweest en toen ik thuiskwam, was ik weer helemaal onder de indruk van de schoonheid van mijn huis.”

Bron: Stijlvol Wonen januari/februari 2014 | Fotografie Stefanie De Neve | Tekst Yvonne van Galen

nog meer: