vtwonen

Gerenoveerde dijkwoning in De Kwakel

Een jaren-20-woning met schuur, alleen bereikbaar met de boot. Waterliefhebbers Cindy en Stephan maakten er hun ideale dijkwoning van. 
Maar dat betekende wel: muren doorbreken en opnieuw beginnen!

waar: De Kwakel
bewoner(s): Cindy en Stephan
soort huis: Dijkwoning
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 400 m²
trefwoorden: woonkamer, buiten wonen, bestaande bouw, 250+ m2, groot wonen

Plek aan het water

Toen Cindy en Stephan samen op zoek gingen naar een huis, leek een plek aan het water hen allebei fantastisch. Stephan had al een bootje, Cindy 
ervaring in een tijdelijk huis op een eilandje in de Vinkeveense plassen. Toch moest Stephan wel even nadenken toen ze de woning voor het eerst bekeken. Een huis waar je met een boot heen moet? Cindy had direct een plan: breek de muren door, verbind de schuur met het huis en maak er een grote, lichte woonruimte van. Daar ging Stephans aannemershart
 sneller van kloppen: dát wilde hij wel uitvoeren.

Verhuizen met de boot

De verbouwingsklus werd gecompliceerd door het water. Alles moest met de boot worden vervoerd. “Dus óók het puin, dat eerst in de tuin kwam, dan op de boot moest en verder moest worden afgevoerd. Dat ging wat trager dan bij een gewoon huis.” Vooral ook omdat ze geen lichte materialen kozen: er moesten zware balken en een stalen trap komen, die de spil van het huis zou vormen. En precies weten wat je wil is fijn, maar kan ook lastig zijn. Want vindt zo’n trap maar eens! Ze vroegen een bevriend handelaar om op zoek te gaan in Frankrijk. “Ondertussen moest de bouw doorgaan. Dat was wel even spannend. Gelukkig vonden we op tijd een trap, maar toen hij kwam, bleek hij veel te lang. Er moest een meter af. Maar de helling moet wel kloppen en de traptreden moeten wel recht staan, dus inkorten ging zomaar niet. De oplossing: een extra tussenplateau.”

Shoppen in de stijl van…

De stijl van Cindy en Stephan is landelijk en stoer. Is jouw stijl ook zo te omschrijven? Shop dan hieronder in de stijl van Cindy en Stephan.

stijl van Stephan en Cindy landelijk

Bron: vtwonen binnenkijk special 2015 | Fotografie Hans Mossel Styling Sabine Burkunk | | Tekst Linda Sigmond

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties