Gerenoveerd stadsappartement in Amsterdam

Een etagewoning in Amsterdam aan een gracht, daar konden Anna en Rob geen nee tegen zeggen − ook al was er nog héél veel werk aan. Ze veranderden een donker huis in een thuis vol licht, lucht en verrassingen.

Stadsappartement in Amsterdam

Dit is het, wisten Anna en Robert toen ze in 2012 hun nieuwe huis binnenliepen. “Op internet zag het er niet uit, maar de makelaar verzekerde ons dat we moesten komen kijken. En inderdaad, het was precies wat we al twee jaar zochten: een breed pand met veel licht. Geen donker, smal huisje zoals bij veel panden in Amsterdam. En ook nog aan het water.” Maar daarmee was alles ook gezegd. Het huis kon wel een poetsbeurt gebruiken en had te veel kamertjes. 
Om er iets moois van te maken, was een grondige verbouwing nodig.

Een bevriende aannemer tekende in één avond een nieuwe plattegrond op een bierviltje. Op papier was het dus snel gebeurd, maar de uitvoering duurde iets langer. Vier maanden gingen op aan de verbouwing. “Alle muren moesten worden weggebroken, tot er één kale lichte ruimte over was. Van daaruit is het huis opnieuw opgebouwd. Echt alles heeft een andere plek gekregen, 
van de keuken en de woonkamer tot de badkamer en open haard.”

Bron: vtwonen september 2014 | Fotografie Barbara de Hosson/Beeldig beeld

nog meer: binnenkijken