Appartement in Alkmaar

Ze mengt moeiteloos sixties met barok en design met zelfgemaakt. Stiekem zijn we daarom een tikje jaloers op Liesbeths schatzoekerstalent. “Iets moois voor weinig geld kan ik gewoon niet laten staan.”

De zesde verdieping in een appartementsblok

Een jaren 70-appartement op de zesde verdieping in een groot blok. Dat roept niet direct het beeld op van een bijzonder en eigenzinnig huis. Maar dat is buiten Liesbeth gerekend. Eens je uit de lift en in haar flat stapt, val je namelijk van de ene verbazing in de andere. Dat ze elf deuren heeft bijvoorbeeld, waarvan alleen al zes in het gangetje bij de slaapkamers. Dat het uitzicht fenomenaal is. Dat het er zo licht en ruim aanvoelt. Dat haar slaapkamer met al dat glas op een ‘binnenpatio’ lijkt.

Als we bekomen zijn van de verwondering schuiven we bij Liesbeth aan tafel, die – hoe leuk! – grotendeels appelgroen en deels kaal gelaten is. “Deze tafel heb ik al zo lang. Ik kocht hem ooit van mijn spaargeld. Eigenlijk een tikje te landelijk naar mijn zin, maar ik ben eraan gehecht. Dat appelgroen heb ik twee jaar geleden geschilderd. Ik zag het idee destijds bij de designmanifestatie Inside Design in Amsterdam en vond het meteen leuk.”

Bron: vtwonen januari 2015 | Fotografie Jeltje Janmaat

nog meer: binnenkijken