Etage in een grachtenpand in Amsterdam

Van buiten een karakteristiek grachtenpand, binnen van alle moderne gemakken voorzien. Het paleisje dat interieurontwerper Rosa Winkel in Amsterdam vond, was een kans die ze niet kon laten lopen.

Buitenkansje

Een appartement of etage in een goede buurt stond al heel lang op het verlanglijstje van interieurontwerper Rosa Winkel, maar vindt dat maar eens in Amsterdam. Er mankeerde altijd wel wat aan de huizen die ze op het oog had. Of de fundering was te slecht, of het pand was te vervallen of net onbetaalbaar. Rosa: ‘Ik had de moed al een beetje opgegeven. Terwijl ik toch helemaal geen overdreven eisen had: ik wilde een licht huis, een gescheiden badkamer en toilet, en een buiten, al was het maar een klein balkon.’ Toen ze een tip kreeg over een project waarbij huizen in straten met potentie worden opknapt en verkocht door de gemeente, was ze meteen verkocht. ‘Een etage in een grachtenpand van rond 1900 met een karakteristieke gevel, daar kon ik alleen maar van dromen. Doordat het pand casco werd opgeleverd, kon ik de indeling helemaal zelf bepalen. Ik wist dat ik hier een goed koop zou doen, zonder 
mankementen en verrassingen. Het was een enorme kans, die 
ik niet kon laten lopen.’

Shoppen in de stijl van…

Rosa houdt van hout, staal, beton, donkergroen -en blauw. Hou jij hier ook van? Met onderstaande producten shop je in de stijl van Rosa.
basic-naturel

Bron: vtwonen december 2015 | Fotografie Anke Leunissen | Styling Kim de Groot | Tekst Floor Roelvink

nog meer: binnenkijken