Eerste en tweede etage van een pand in Amsteldorp

Ja, ze hebben ieder een andere woonsmaak, en nee, ruzie over het interieur wordt er niet gemaakt in huize Abdul-Harkema. In goede harmonie en met veel fun hebben Carlo en Faye hun huis zo ingericht dat iedereen blij is. “We zijn een goed woonteam.”

In balans

“Veel vrouwen hebben de luxe met een man samen te zijn die zich niet met het interieur bemoeit. Dat heb ik dus niet. Over iedere kleur en kussentje wordt hier samen beslist.” Faye schatert terwijl ze het vertelt. Niet dat ze dat discussiëren nu altijd even makkelijk vindt, maar ze ziet er wel het grote voordeel van: “Daardoor is ons huis in balans. Want Carlo en ik hebben allebei een eigen woonsmaak. Carlo houdt van strak, kunst en natuurlijke materialen. Ik ook, maar ik ben ook erg fan van die vrolijke woonspulletjes: 
potjes, bakjes, kommetjes, vaasjes. Ik vind gewoon heel veel dingen leuk en hou ervan om spulletjes neer te zetten, te etaleren bijna.”

Bloed, zweet en veel fun

Op de dag dat hun oudste zoon Zito werd geboren, stortte het plafond in de woonkamer naar beneden. “We waren nog volop aan het verbouwen, Carlo heeft bijna alles zelf gedaan. Het huis verkeerde in goede staat en had nog mooie authentieke elementen, zoals en suite deuren en glas-in-loodpanelen, maar het was niet geïsoleerd en niet naar onze smaak. En ja, met een architect als man…” Bloed, zweet ‘maar gelukkig geen tranen, wel veel fun’ kostte de transformatie van de bescheiden bovenwoning naar een ruim familiehuis mét dakterrasje. Alles lekker friswit – mooi strak en rustig met al die vrolijke spulletjes van zijn vrouw, vond Carlo –, maar wel met een zelfs regelmatig van kleur wisselende keukenmuur – als compensatie voor zijn lampentic, besloot Faye.

Shoppen in de stijl van…

Carlo en Faye houden van een strak interieur, gemixt met vrolijke woonspulletjes. Jij ook? Shop hier in de stijl van Carlo en Faye.

Shoppen-in-de-stijl-van-Carlo-en-Faye-strak-interieur

Bron: vtwonen december 2015 | Fotografie Louis Lemaire (inside homepage) | Styling Femke Pastijn | Tekst Monique van der Pauw

nog meer: binnenkijken