Een woning uit 1915 in Delft

Voor Marlies en Raymon is de mix van strak en robuust, vintage en nieuw, gekocht en zelfgemaakt het ideale recept voor een warm familiehuis.

Eindelijk beet

Na een lange, vruchteloze huizenjacht dachten Marlies en Raymon dat ze nooit iets leuks zouden vinden. Totdat ze in Delft tegen een begin twintigste-eeuws huis in oude stijl aanliepen. Marlies: ‘De buurt was sfeervol, dat was meteen een pluspunt. Een dorps gevoel midden in de stad.’ Maar toch gaf de leuke omgeving niet de doorslag. Pas toen Marlies de eerste stap op het dakterras zette, sloeg de vonk echt over. ‘Daar was mijn eerste gedachte: wow, dit is het!’, vertelt ze stralend.

Strak én robuust

Al van jongs af aan is interieur en wonen Marlies’ grote passie en dat zorgt ervoor dat haar huis blijft inspireren. Jarenlang werkte zij bij 
Van der Linde Interieur, een familiebedrijf dat al meer dan honderd jaar bestaat. Die liefde voor wonen is zichtbaar in elk aspect van het huis. 
Het huis, met z’n drie meter hoge plafonds, straalt warmte, rust en sfeer uit doordat Marlies veel verschillende materialen zoals hout, beton en textiel op een consequente manier in haar huis heeft toegepast. Wat vooral opvalt aan de woonstijl van Marlies en Raymon is dat het hen niet gaat om een compleet nieuwe inrichting, maar om de combinatie van oude en nieuwe spullen. De keuken is daar een goed voorbeeld van.

Bron: vtwonen november 2015 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Marlies van der Linde | Productie Emmy van Dantzig | Tekst Esmee Peper

nog meer: binnenkijken