Een modern prefab huis in upstate New York

Een romantisch huisje in het bos kan ook best modern zijn. Dat van Zoe en Bryan was een bouwpakket, gevonden op internet. 
De inrichting moest low budget, maar dat bleek geen probleem.

Prefab huis

“Ik kwam hier als kind al vaak, omdat mijn vader een houten vakantiehuisje had. Mijn broer en ik erfden dat huisje en het land eromheen. We hebben het toen in tweeën verdeeld: mijn broer renoveerde het oude vervallen vakantiehuis en wij lieten een nieuwe prefab huis (bungalow) bouwen in de voormalige tuin. Nu is mijn broer mijn buurman, heel gezellig.”

Dankzij die lange zomervakanties in haar jeugd kende Zoe al meer 
gezinnen in de omgeving en was het niet zo’n enorme overgang, van New York naar het platteland. “Ik vind het heerlijk om hier te wonen. We wonen zo’n tien minuten rijden van zowel de stad Kingston als het beroemde Woodstock, nu een kunstenaarsdorp en toeristenplek waar het vooral ’s zomers heel levendig is. Na een dag in de drukte rij je weer terug naar het bos en de stilte.” Het huis is een rechthoekige bungalow, ontworpen door de Amerikaanse architect Rocio Romero. “Het is een zogenaamd kit house. Een bouwpakket dus, dat we online vonden.”

Alleen ging de bouw jammer genoeg niet helemaal over rozen, omdat de aannemer een verkeerde begroting had 
gemaakt. Uiteindelijk moesten Zoe en Bryan het huis zelf afwerken om het prettig en leefbaar te maken. Een geluk bij een ongeluk: Bryan, van oorsprong architect, werkt als meubelmaker. Zoe is 
kunstenaar, maar heeft ook een kleine lasserij. 
”Mijn mentor op de kunstacademie runde die, een vriend van mijn vader. Toen hij ermee ophield, nam ik de lasserij over. Het pand ligt aan de overkant van de weg, mijn tuinpad loopt er zo naartoe. Bryan werkt de hele week buiten de deur en Shelby gaat naar school, dus ik ben van ons het meest in en om het huis. En dat is heerlijk.”

Bron: vtwonen november 2014 | Fotografie Trevor Tondro (Basset Images) / GMA Images | Styling Zoe Bissel

nog meer: binnenkijken