Dubbel herenhuis in Weesp

Omschrijving:

Van buiten lijken het twee aparte herenhuizen, maar binnen is alles opengebroken en van boven tot onder vernieuwd. Het resultaat? Een ruim, modern familiehuis met een uitzicht om van te dromen.

Dubbel herenhuis in Weesp

“Ons huis ligt verscholen achter twee gevels. Omdat het een rijksmonument is, mochten we aan de buitenkant niets veranderen”, vertelt Marleen van Zanten Nuijten. “De vorige bewoners hadden het veertig jaar geleden met de originele stenen vanaf de grond opnieuw opgebouwd. Maar na al die jaren was het jaren zeventig interieur hopeloos verouderd. De muren waren van lelijk gekleurd baksteen en een enorme molensteen diende als schouw. We wilden alles anders, dus riepen we voor de verbouwing de hulp in van architect Caroline Bijvoet. Ze maakte een mooi ontwerp gemaakt met veel maatwerk en speelse elementen.” Om te beginnen, werd het oude interieur gesloopt. “Het was één groot gat. Alles is vervolgens vernieuwd, behalve de balken op zolder. Voor de verbouwing woonde ik al een maand in het huis. Om het te leren kennen. Dan ontdek je hoe het licht valt en wat je eventueel mist. De voorkant kijkt uit op de Vecht en om optimaal van het uitzicht te kunnen genieten, wilden we graag een verhoogde zitplek bij het raam. Dat is de geweldige loungehoek geworden waar we vaak zitten.”

Lekker door het huis rennen

De pompeuze molensteen heeft plaatsgemaakt voor een strakke wand met open haard en een nis met daarin een bank. Een ander opvallend element van het ontwerp is dat alle ruimtes in elkaar overlopen. Waar mogelijk zijn hoge doorgangen met schuifdeuren gemaakt. “Erg fijn 
voor de kinderen, die zo zonder veel obstakels door het huis 
kunnen rennen. Ook hebben we bewust gekozen voor 
natuurlijke materialen als hout en natuursteen. Mijn vader heeft samen met mijn oom een schildersbedrijf en zij hebben al het schilderwerk gedaan. Een gigantische klus! Sowieso heeft mijn vader, evenals Pijke’s vader, geweldig geholpen tijdens de verbouwing.” Op de slaapkamerverdieping is goed te zien dat de woning oorspronkelijk uit twee panden bestond. “Aan een kant zijn de plafonds doorgebroken, waardoor het puntdak met mooie houten balken zichtbaar is. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat. De jaren zeventig sfeer heeft plaatsgemaakt voor een modern, licht en leefbaar interieur.”

Bron: vtwonen november 2012 | Fotografie Anna de Leeuw | Styling Marianne Luning

Laat jouw huis zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!