Het droomhuis van… Anki en Casper van Zilverblauw

Als interieurliefhebber kan het huis van Anki Wijnen en Casper Boot je bijna niet ontgaan zijn. Met hun ontwerpbureau Zilverblauw maken ze waanzinnige dingen waarvan hun eigen huis in Oisterwijk het klapstuk is. Gaat bij ‘het huis met dat McDonalds-logo’ nog geen belletje gaat rinkelen? Dan is het tijd om kennis te maken.

Oude warmhoudgrill

Anki omschrijft hun stijl als ‘licht, grafisch en kleurrijk’. Over dat laatste krijgen ze dan ook het vaakst vragen. Want hoé voelt Casper zich thuis tussen al dat roze? “Simpel: roze is Caspers lievelingskleur.” Qua inrichting zijn ze het dan ook vrijwel altijd eens, al zijn sommige dingen wel een kwestie van even wennen. “Laatst vond ik bijvoorbeeld een oude warmhoudgrill van een bakkerij op een rommelmarkt. Ik kocht ‘m vanwege de prachtige typografie. Casper trok zijn wenkbrauwen op toen ik ermee aan kwam, maar inmiddels heeft dat ding een prominente plek in huis en vindt hij het net zo leuk als ik.”

 

Een soort oerwoud

Wanneer je Zilverblauws Instagram er op naslaat, is het perfectie wat de klok slaat. Volgens Anki valt dat in realiteit nogal mee. Of tegen. “Ondanks we al een vrij forse verbouwing achter de rug hebben, zijn we nog lang niet klaar met het huis. Er was zóveel achterstallig onderhoud toen we het kochten. De achtertuin is nog steeds een soort oerwoud. En op de oprit ligt hele lelijke bestrating. Het lijkt misschien alsof we klaar zijn met de woonkamer, maar in feite zitten we pas in de helft. Het minst leuke is dus dat er nog zoveel te doen is, hoewel ik dat ook wel weer leuk vind want ik hou van verbouwen en nieuwe ideeën uitvoeren. Het minst leuke is -denk ik- dat niet alle verbouwingen leuk zijn om te doen. Een riolering vervangen bijvoorbeeld, daar is niks aan. Of die lelijke bestrating van de oprit halen. Maar die dingen horen er wel bij.”

De perfecte mix

Het droomhuis is dan ook hun eigen huis, maar dan wel de reeds verbouwde versie waarin eindelijk alles naar hun zin is. “Soms denk ik dat ik graag in het bos zou willen wonen, of juist middenin de stad. Maar dat zou ik op termijn allebei beu worden. Dit huis vormt de perfecte mix. Al is het wel nog steeds een droom van me om ooit een oud vakantiehuisje in het bos of aan zee te kopen en op te knappen.”

De betonvloer met isolatie en vloerverwarming was een pittige klus – ook qua prijskaartje. “Toen we het huis kochten, lag er nog de originele houten vloer in. Onder die vloer was er 50 centimeter lucht en daarna zand. Het was ijskoud. De houten balken van de vloer bleken op een aantal plekken volledig doorgerot en dus moesten we alles vervangen. Dat was prijzig, maar het heeft ons woongenot aanzienlijk verhoogd en het huis een stuk duurzamer gemaakt.”

Kattenmensen

Ondanks al het moois in huis zijn Anki en Casper niet materialistisch. Dat blijkt uit haar antwoord op de vraag wat er nooit in huis komt. “Zeg nooit nooit. Smaak kan veranderen, al is onze rode draad al jarenlang hetzelfde. Ik denk dat er nooit een hond in huis komt, al vind ik honden over het algemeen best lief. Maar we zijn kattenmensen.” Alle spullen zijn vervangbaar, maar de vakkenkast die Anki erfde van haar ouders is haar dierbaar. “Mijn moeder noemt het ‘de kindertehuiskast’. Die stond al sinds ik me kan herinneren in mijn ouderlijk huis, ik ben ermee opgegroeid. Toen Casper en ik gingen samenwonen, kreeg ik hem en nu groeien onze kinderen ermee op.”

Anki’s beste tip als het op inrichten aankomt: heb wat lef. “Wees niet te bang. Hou je van geel? Ga er dan voor.”

Fotografie: Anki Wijnen

nog meer: binnenkijken