Drie verdiepingen appartement in Amsterdam-West

Omschrijving:

Die bouwval in Amsterdam-West opknappen was één ding, maar welk interieur past bij ons? Rick en Linsey bedachten met een mix van robuuste fabrieksitems en nieuwe spullen hun eigen woonstijl. 
En meteen ook een woonwinkel.

Wonen in een ‘kasteel’ in Amsterdam-West

“Als ik boven langs de trappen naar beneden kijk, voelt het alsof ik 
in een kasteel woon,” prijst Rick zich gelukkig. “‘Als we thuiskomen, is het alsof we warm worden omhelsd.” Linsey: 
”Interieur is belangrijk voor ons. Iedere etage geeft veel plezier. We hebben het vanaf nul zelf kunnen opbouwen, alles is naar onze wens. Met een luxe keuken, nette badkamer, een comfortabel dakterras en een doordacht interieur. Voor de inrichting maakten we één afspraak: er komt niets in wat we niet mooi vinden. Veel prullaria uit ons oude huis ging dus weg. Gelukkig zijn we het vaak snel eens. Omdat we al lang samen zijn, hebben we gelijktijdig een identieke smaak ontwikkeld. Dat werd duidelijk toen we dit huis vanaf nul konden opbouwen en een eigen woonstijl ontwikkelden.”

Klusbord: taken verdelen

Alles ging eruit. Elke muur, plus het plafond. Rick: “Op acht dagen tijd produceerden we zes containers puin. Daarna kon de aannemer gelukkig aan de slag met onze eigen simpele tekeningen. Er is geen architect aan te pas gekomen. Wel waren we er elke dag om zeven uur ’s ochtends bij om kleine klussen te doen. Om kosten te besparen, lieten de werkmannen bijvoorbeeld hun rommel achter en ruimden wij ’s avonds alles op. De volgende dag konden zij dan weer aan de slag. Op een bord schreven de timmerman en elektricien taken die we in het weekend zelf konden doen: bevestig de rest van de gipsplaten op de muur zoals het voorbeeld. Of: breng het isolatiemateriaal verder aan. Daardoor hebben we zo 45.000 euro kunnen besparen op de verbouwing.” Al snel veranderde de badkamer in de eethoek en kwam op de plek van het oude rookkanaal het toilet. De woonkamer kwam op de tweede etage, de grootste. Hier stroomt het licht nu van voor naar achter. “Vanuit de zetel kunnen we helemaal doorkijken naar het groen van de bomen achter de keuken,” licht Linsey hun keuze toe.

Bron: vtwonen maart 2015 | Fotografie Margriethoekstra.nl | Styling & Tekst Barbara Natzijl BoulevardB

Laat jouw huis zien
Heb jij een keuken waar je supertrots op bent? vtwonen is benieuwd! Upload foto’s van jouw keuken deel het met ons. Net je keuken verbouwd? We zien ook graag hoe de situatie eerst was! Maar alleen foto’s kijken kan natuurlijk ook. Leuk als je dan een reactie achterlaat!