Dorpsmonument in Gemonde

Een aanbouw met een zitkamer van zeven op negen meter, een veranda waar je altijd droog zit en een tuin met kinderspeelhuis van drie verdiepingen én een zwembad: strikt genomen hoeven de bewoners van dit huis niet eens meer op vakantie.

Dorpsmonument

Jullie wonen al dertien jaar in dit huis en pas sinds kort gingen jullie voor een nieuwe aanbouw?

Edgar: “De aanbouw is volledig in stijl met ons huis, we zijn er erg blij mee. Het is trouwens niet de eerste aanbouw. Vijf jaar geleden hebben we een serre gebouwd, maar de verhoudingen klopten niet. 
In die tijd begon ik gewoon, zonder tekening. Er was te veel glas, de koppeling aan het huis was vreemd. Omdat de ruimte nergens breed genoeg was, konden we er nog geen zetel in kwijt. Daar heb ik wel van geleerd. Na een paar jaar kon ik m’n fout toegeven en lieten we de serre slopen. De nieuwe aanbouw is tijdloos en heeft een beschoten kap (met planken bekleed, red.), zodat hij perfect past bij de rest van het huis.”
Nathalie: “Ons huis is best riant. Omdat we veel kleine kamertjes hadden, misten we een grote gezellige zitkamer waar je kunt babbelen, relaxen en spelletjes spelen. De uitbouw voelt licht, helder en geeft door de betonnen vloer een moderne uitstraling. Deze zitkamer is zeven op negen meter en ik heb hem naar hartelust kunnen inrichten. Al is het nog lang niet af. We hebben ontwerpbureau Ina & Matt veel om advies gevraagd.”

Wat vinden jullie het mooiste aan het huis?

Edgar: “De veranda! We hebben er een extra kamer bij, want we leven voornamelijk buiten. Onze zomer begint ergens in het vroege voorjaar en duurt tot in het late najaar. Een beetje regen maakt niet uit, wij zitten beschut.”
Nathalie: “Dat is ook mijn favoriete plek. Als je daar zit, waan je je op vakantie. En de nieuwe spa geeft me ook een geluksgevoel. In de winter als het koud is naar je eigen sauna gaan: dat is echte luxe.”
Edgar: “Doordat we de spa beneden, onder het maaiveld, hebben laten maken, moest de waterstand worden verlaagd om een goede droge ruimte te creëren. Dat was veel werk. De verbouwing inclusief de nieuwe zitkamer, de veranda en de spa heeft een jaar geduurd. In de dertien jaar dat we hier wonen, hebben we vier keer ingrijpend verbouwd. Het hele huis is aangepakt.”

Bron: vtwonen oktober 2011 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman

nog meer: binnenkijken