Boerderij uit 1895 in Ermelo

Grotere wereldreizigers 
dan Louise en Matthijs zul 
je haast niet vinden. Tussen de avontuurlijke tochten door zochten ze naar hun eigen paradijs. Ze vonden het in een boerderij op de Veluwe.

Grote make-over

“Als de vorige bewoners dit huis nu zouden zien…”, vertelt Matthijs.”‘De boerderij hadden ze al wel grotendeels gerenoveerd, maar was nog in de oude boerderijkleuren.” En buiten is het helemaal veranderd. “Rondom de boerderij was het leeg; alleen weide en een paar oude eiken en beuken. Hoeveel bomen en meters haag we geplant hebben? Honderden, denk ik. Achter de boerderij hebben we een fruitboomgaard gemaakt met appels, peren, pruimen en kersen. Het plan is dat het hier echt een klein vogelreservaat wordt, en dat lukt heel goed.”

Kopen vanuit Myanmar

Hoe hebben ze dit toch gevonden? Dit privéparadijs aan een lange onverharde landweg, met aan de ene kant af en toe een vrijstaand huis of boerderij en aan de andere kant de hei? Want als aanvoerders van het reismagazine Columbus Travel zijn ze zo vaak het land uit. “De Veluwe was favoriet, Matthijs komt ervandaan. Op een dag zagen we dit droomhuis te koop staan. Er hing nogal een prijskaartje aan, dus kochten we het niet. Maar het idee was geboren om een huisje op het platteland te kopen. Na drie jaar zagen we dat het huis nog steeds te koop stond en in prijs voldoende gezakt was. Juist toen we op reis gingen naar Myanmar. Van daaruit kochten we het.”

Shoppen in de stijl van…

Louise en Matthijs houden van een naturel interieur met etnisch design. Jij ook? Met onderstaande producten shop je in de stijl van Louise en Matthijs.

naturel

Bron: vtwonen 13-2015 | Fotografie Barbara Groen | Styling Marieke de Geus | Tekst Jan Willem Papo

nog meer: binnenkijken