Boerderij in Loosdrecht

In de keuken stonden de koeien, in de woonkamer scharrelden varkens en in de slaapkamers lag het hooi. Er is veel veranderd op de boerderij die van vloer tot nok onder handen werd genomen door Petra en Martijn.

Droomhuis

Jarenlang passeerden ze de boerderij in hun dorp Loosdrecht, en altijd weer droomden ze ervan om daar zelf te wonen. Nee, het pand was niet bepaald up-to-date, maar de stijl was mooi. En de locatie ook, met zicht op de weilanden! Wanneer Petra en Martijn hun vierde kind verwachten, besluiten ze op zoek te gaan naar een groter huis. En toeval of niet, maar precies op dat moment staat de boerderij te koop. Petra: “We zijn meteen gaan kijken en werden op slag verliefd op de stenen stalvloer, de oude balken en de houten zoldertrap. We zagen meteen: deze boerderij heeft alles in zich om het familiehuis te worden dat we willen.”

Het dak eraf

Zowat het hele interieur wordt gestript. Het dak en zelfs de verdieping worden helemaal vervangen. Met de hulp van Petra’s nonkel en aannemer wordt de oude boerderij opnieuw opgebouwd. Een project dat tien maanden duurt. De robuuste authentieke basis van 
de boerderij vraagt om een stoere inrichting, vinden Petra en Martijn. “We hebben zo veel mogelijk oude elementen behouden: zo is de stalvloer intact gebleven, de zoldertrap gerestaureerd en het hout van inbouwkasten en veel te lage zolderdeurtjes verwerkt in luiken en kinderbedden. In ons vorige huis was álles wit, maar dat vonden we hier niet passen. Daarom zijn we hier naar een meer vintage en industriële stijl gegaan, met natuurlijke materialen en veel hout voor een warme sfeer.”

Shoppen in de stijl van…

Petra en Martijn. Het stel houdt van een vintage en industrieële woontsijl met veel gebruik van natuurlijke materialen. Omschrijft dit ook jouw stijl? Met onderstaande producten shop je in de stijl van Petra en Martijn.

stijl-van-Petra-en-Martijn-

Bron: vtwonen 1-2016 | Fotografie Louis Lemaire (insidehomepage.com) | Styling Esther Loonstijn | Tekst Liselotte Flu | Tekstbewerking Monique van der Pauw

nog meer: binnenkijken