Binnenkijken op een woonark in Broek in Waterland

Omgeven door water, wolkenluchten en weideland ligt de zelfontworpen woonark van Carin en Vincent onopvallend mooi te zijn. Een zwarte houten doos die zo veel meer is dan een dak boven hun hoofd.

Privépont

‘We doen hier elke dag aan pontmanagement’, lacht Carin, terwijl ze routineus het draaiwiel van hun privépontje bedient. ‘Het is weleens voorgekomen dat ik alleen thuis was en dat de pont aan de overkant lag. En die van de buren lagen ook allemaal aan de overkant. Tja, zie dan maar eens weg te komen.’ Voor wie het nog niet had begrepen: Carin, Vincent en hun elfjarige dochter Lou wonen op het water, in een zelfontworpen woonark. Wil je bij hen op bezoek, dan bel je aan bij de aanlegsteiger aan de kant van de weg om vervolgens met de privépont over te steken naar een klein paradijs. Waar je niet alleen een beauty van een boot vindt – of eigenlijk woonark, want zelfstandig varen kan ie niet – maar ook een tuin met veranda, een boomhut, een pizzaoven én een uitzicht waar je u tegen zegt.

‘De keuken is, heel toepasselijk voor ons waterhuis, gemaakt van oude

Amsterdamse meerpalen’

Hart van het huis

Vincent: ‘De keuken moest het hart van ons huis worden, en dat is gelukt. Als we met z’n drietjes zijn, eten we altijd aan het eiland, bijna nooit aan de eettafel. Ik kook ontzettend graag. We eten zo veel mogelijk biologisch, het liefst groente en vis. Sinds we hier wonen, gaan we ook veel minder vaak uit eten, thuis is het minstens zo lekker!’

Bron: vtwonen 08-2019 | Fotografie Jeltje Fotografie | Tekst Flory Hartog

nog meer: binnenkijken