Binnenkijken in twee stadswoningen in Amsterdam

Kunst, vintage en Scandinavisch design lopen als een rode draad door dit voormalige kraakpand, dat Judith en Karen in vier jaar tijd transformeerden tot een kleurrijk familiehuis.

waar: Amsterdam
bewoner(s): Judith en Karen
soort huis: Twee stadswoning
soort bouw: Bestaande bouw
woonoppervlakte: 240m²
trefwoorden: woonkamer, gezinshuis, bestaande bouw, doe het zelf, 150 tot 250 m2, keuken

Lange adem

Ze waren al vaak langs het kraakpand gelopen, toen Judith ineens de stoute schoenen aantrok en op zoek ging naar de eigenaar. ‘We woonden om de hoek in een appartementje en dachten: wat als we dít konden kopen…?’, herinnert Karen zich. ‘Bleek het van een woningbouwvereniging te zijn die geen verkoopplannen had. Maar Judith bleef ze weken achter elkaar stalken tot we uiteindelijk tóch een gesprek kregen.’ Het werd de eerste van een lange reeks ontmoetingen, waarin het stel stapje voor stapje steeds dichter bij hun doel kwam: de aankoop en verbouwing van hun droomhuis. ‘Ze waren gecharmeerd van ons particuliere initiatief, maar het hele proces had veel voeten in aarde. Uiteindelijk zijn we er vier jaar mee bezig geweest, van alle administratie rond de omzetting van sociale huur naar koop tot renovatie en oplevering.’

Zelf indelen

‘Waarom we toch hebben doorgezet? Omdat we echt op zoek waren naar een huis met een tuin – waar in de binnenstad van Amsterdam vind je dat? – én een kluspand waarin we al onze woonwensen kwijt konden. De woningbouwvereniging had het pand helemaal gestript; alleen de voorgevel, de steunmuren en het trappenhuis stonden nog. We konden het dus bijna helemaal zelf indelen.’ Blikvanger van het huis werden de twee halfgestucte steunmuren tussen het keuken- en woondeel.

Meer foto’s en tekst vind je in vtwonen 10-2018.


Bron: vtwonen 10-2018 | Fotografie Brigitte Kroone | Styling Brechtje Troost

Vorige artikel Volgende artikel

Laat zien hoe jij woont

Upload jouw foto's

Heb jij een mooi ingericht huis en wil je dit laten zien? Upload dan je eigen foto's en
maak zelf een binnenkijker. Binnengluren bij anderen mag natuurlijk ook.

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties