Binnenkijken in een zomerse eetkamer in Meppel

Het ultieme vakantiegevoel, dát straalt de eetkamer van Anouk en Sylvian uit. Lichte tinten, riet, blond hout en soepele stoffen geven deze ruimte een ouderwetse zomerhuissfeer. Kijk binnen in deze zomerse eetkamer.

vtwonen 08-2020 | binnenkijken in een zomerse eetkamer in meppel ibiza sfeer eetkamer zwarte schouw
vtwonen 08-2020 | binnenkijken in een zomerse eetkamer in meppel inbouwboekenkast met donkere achterwand

Tropische schommelstoel

‘Het is altijd een droom geweest om een witte houten vloer te hebben,’ zegt Anouk. ‘Dus toen we dit huis binnenliepen, was ik meteen verkocht. Ook de prachtige inbouwboekenkast viel ons meteen op.’ Zodra je bij Anouk en Sylvian over de drempel stapt, sta je direct in de lichte eetkamer en word je begroet door een authentieke trap en indrukwekkende boekenkast. De sfeer: ergens tussen vakantiehuis en chique boerderij. De hoge plafonds geven de ruimte een indrukwekkende uitstraling. Anouk: ‘De schommelstoel heeft niet alleen een tropisch tintje, maar benadrukt ook de hoge plafonds. Echt schommelen doen we er niet in, maar mooi staat ‘ie wel.’

vtwonen 08-2020 | binnenkijken in een zomerse eetkamer in meppel rieten hangstoel met roze plaid
vtwonen 08-2020 | binnenkijken in een zomerse eetkamer in meppel donkerhouten eettafel glas in lood
vtwonen 08-2020 | binnenkijken in een zomerse eetkamer in meppel bloemen op tafel
vtwonen 08-2020 | binnenkijken in een zomerse eetkamer in meppel inbouwboekenkast met donkere achterwand

Zomerse eetkamer

Aan de robuuste eettafel staan onder andere twee Vitra designstoelen. Ten minste, dat lijkt zo op het eerste gezicht. Anouk: ‘De één is echt, de ander is een replica. Ik moet zelf even kijken welke echt is, zo goed is de replica.’ Wie niet rijk is moet creatief zijn, zullen we maar zeggen. Een andere creatieve uitspatting in de lichte eetkamer is de prachtige boekenkast. Door boeken en accessoires af te wisselen ontstaat er een interessante balans. Dierbare items, zoals het trouwservies van Anouks opa en oma, krijgen zo een ereplaats in huis en hoeven niet ongebruikt in een doos stof te verzamelen.

Meer tips over het indelen van een vakkenkast lees je hier.

nog meer: binnenkijken