Binnenkijken in een warm winterhuis in Hoeven

Suzan en Ronald verhuisden van huis naar huis, totdat ze eindelijk hun droomstek vonden in een voormalige boerderij. En ze zijn niet de enigen die gek zijn op het huis. Het is een zoete inval voor familie, vrienden én meubels die samen zorgen voor een warm winterhuis.

woonkamer | binnenkijken in een warm winterhuis | vtwonen 12-2020
Behang Cole & Son. Tegels Designtegels. Mand, vazen en lamp Madam Stoltz. Kolenkit vintage. Bijzettafels gebruikt om houtblokken in op te slaan Intratuin. Vloerkleed E|L International Deens. Vloer was al aanwezig.

Droomhuis

Wie kent ze niet, de films waarin geliefden jaren om elkaar heen draaien, obstakels moeten overwinnen en uiteindelijk met behulp van een bijrol en het lot samen worden gebracht. Zo’n liefdesverhaal beleefden Suzan en Ronald met hun huis. Toen ze de voormalige boerderij voor het eerst zagen, was het liefde op het eerste gezicht. Uniek, intiem en knus was het. Alleen was het niet te koop en duurden het het járen voor ze er woonden.

eetkamer | binnenkijken in een warm winterhuis | vtwonen 12-2020

Licht in de duisternis

Tijdens een verbouwing van zes maanden is vooral de buitenkant van het huis flink onder handen genomen. Suzan: ‘Nadat we binnen alles hadden laten witten en opfrissen, deden we een klein vreugdedansje toen de eerste zonnestralen binnenvielen. Wat een wereld van verschil! Verder hebben we binnenshuis geen drastische ingrepen gedaan. De keuken heeft een lik verf gekregen en krijgt binnenkort nieuwe deurtjes en apparatuur. Bij dat soort kleine metamorfoses is het gebleven.’ De muren zijn nog geen jaar wit gebleven, dat voelde toch niet goed. Nu gaat er minstens één keer per jaar een kwast over de muren met mooie trendkleuren. Zelfs het behang blijft nooit lang hangen: ‘Drie hoeraatjes voor vliesbehang’, juicht Suzan.

schouw | binnenkijken in een warm winterhuis | vtwonen 12-2020
Behang Cole & Son. Tegels Designtegels. Mand, vazen en lamp Madam Stoltz. Kolenkit vintage. Bijzettafels gebruikt om houtblokken in op te slaan Intratuin. Vloerkleed E|L International Deens. Vloer was al aanwezig.

Altijd in beweging

De inrichting van het huis staat nooit stil. Suzan vergelijkt haar interieur met haar kijk op het leven: alles en iedereen is welkom. Voor zowel meubels als mensen is het hier een zoete inval. ‘We hebben regelmatig mensen over de vloer die bij binnenkomst steevast zeggen dat er weer iets is veranderd. Ik ben constant aan het schuiven met meubels, verf regelmatig een muur en plak af en toe een nieuw behang tegen de wand. In elk geval twee keer per jaar. Wanneer de seizoenen omslaan, gaat alles op de schop.’

Kijk binnen in een 100 jaar oud herenhuis in kerstsfeer!

Kerstboom | vtwonen 12-2020

Warm winterhuis

Suzan: ‘Met kerst haal ik takken uit de tuin en verspreid deze door het hele huis: van de schouw tot het toilet en zelfs de slaapkamer. Ook hou ik van een klassieke kerstboom, al geef ik ’m wel elk jaar een uniek jasje. Zo had ik vorig jaar pampaspluimen tussen de takken gestoken. En waarom zou je het bij één kerstboom houden, als je er ook meerdere neer kunt zetten? Meestal hebben wij bomen in verschillende maten. Wel zo knus!’

Shop de stijl …

nog meer: binnenkijken