Binnenkijken in een omgetoverde bouwval in Sint-Oedenrode

Een vastomlijnd plan hebben ze niet en ook hun budget is minimaal, toch weten Lenneke en Vincent een sombere bouwval om te toveren tot een origineel en licht huis. ‘We dachten: we gaan er gewoon voor, wat kan er misgaan?’

Al doende leert men

‘Zelfs de makelaar vroeg zich af of we wel goed bij ons hoofd waren, zo troosteloos zag het huis eruit’, vertelt Lenneke. ‘Het was donker en hokkerig, totaal doorrookt, de badkamer zat buiten onder een golfplaten dak; heel armoedig. Toch zagen wij er de charme wel van. En dat we het voor een heel gunstige prijs konden kopen, hielp ook mee. We zijn gewoon begonnen, met hulp van onze vaders, familie en vrienden. Al doende leert men is wel van toepassing op ons.’

Koopje!

‘We mochten de complete keuken, met kookeiland, afzuigkap, Gaggenau kookplaat en Belgisch hardstenen blad voor driehonderd euro uit een oud herenhuis in Venlo halen. Omdat we hem niet wilden doorzagen, heeft de maat van de keuken uiteindelijk de indeling van het huis bepaald.’

Shop in de stijl van

 

Verticale tuin van Stylegreen, bank van Macédes Nutini, poster van Rebellenclub, kussen van Anna+Nina, theepot van Imbarro, bijzettafel van Dutchbone, lamp van Pip, plant van Green Lifestyle Store.

Meer foto’s en tekst in vtwonen 13-2017

Bron: vtwonen 13-2017 | Fotografie Jansje Klazinga | Styling Carolien Manning

nog meer: binnenkijken