Binnenkijken in een rustgevend nieuwbouwhuis in Zwolle

Er was nog geen steen gelegd, maar voor Corrie en Albert was het liefde vóór het eerste gezicht: in dit huis wilden ze wonen. Waar ooit een oud ziekenhuis stond, werd een nieuwbouwproject gestart. De locatie, met uitzicht op de Singel van Zwolle, was perfect en de bouwtekeningen straalden sfeer uit.

vtwonen 06-2020 | binnenkijken in zwolle woonkamer met orange slice chair
Muurverf Setting Plaster van Farrow & Ball, vloer Leef-Beton gelegd door Het Nieuwe Stenen Tijdperk. Vintage stoel Orange Slice van Artifort Marktplaats. Ikea kastjes geschilderd in de kleur van de muur. Witte fotolijst Ikea, witte vaas en kaarsenhouders kringloop, kaarsen Winand Hazelaar. Print oog gemaakt door dochter Julia, zwarte fotolijst Desenio, houten fotolijst Moebe met daarin in een plattegrond van Zwolle. Herkomst bloempot onbekend, wandlamp 265 Flos, bank Town van Wehkamp’s Own, groen kussen Hay, plaid Blokker, salontafel Kwantum.

De functie van een ruimte

Omdat het huis nog niet bestond toen Corrie en Albert het koopcontract tekenden, moesten ze extra goed met alle verbouw- en interieurdetails rekening houden. Van stopcontacten tot nachtkastjes, overal moest van tevoren over nagedacht worden. ‘Hoe ga je een ruimte gebruiken?’ is een vraag die Corrie zichzelf steeds opnieuw stelde. Die doordachtheid zie je in alle kamers terug. Zo is de bank in de woonkamer een modulebank waar het hele gezin een film op kan kijken én die uit elkaar geschoven kan worden als er een feestje is. Zo moest ieder gezinslid een werkplek hebben. En zo is de badkamer ruim opgezet met een brede wasbak zodat iedereen ’s ochtends tegelijk zijn tanden kan poetsen.

Behang Chiavi Segrete 114-26050 van Cole & Son Wallpaper, stoel Kave Home, bureau Ikea, spiegels vintage.

“In de zomer staan de kastanjebomen voor ons huis in bloei. Met dit behang lijkt buiten

door te lopen op onze muur.”

Badkamer

Ook de badkamer moest vooruit gepland worden. Het stel heeft veel online gekocht. Best spannend, want je weet dan niet hoe verschillende elementen bij elkaar staan. Corrie: ‘We moesten goed nadenken over wat zou matchen. We wilden zo min mogelijk tegels en voegen, zodat de gestucte muren mooi uit zouden komen. Dus kozen we voor extra grote tegels op de vloer. Het wastafelmeubel heb ik zelf getekend en laten maken. Daarop staat een wasbak die ik ergens in het noorden van het land bij een oude boerderij heb opgehaald.’

Tegels Hasta La kleur Bone van Tegels in Huis. Bad Spa Curved via Saniweb, houten bank en handdoekenrek via vtwonen.nl, lamp Kwantum. Houten wastafel gemaakt door aannemer Sanders & Temmink met daarop een porseleinen wastafel uit een oude boerderij die Corrie via Marktplaats vond. Zwarte kraan Hornbach.
Bureaustoel Kringloopwinkel Het Goed, bureau Jysk, stoel Marktplaats.

De rust van een interieurplan

Als je een duidelijk plan hebt, kun je gerichter je interieur bij elkaar verzamelen. Zodra je weet wat de functies van je ruimtes zijn, welke stijl je voor de inrichting wilt en wat je kleurenpalet is, is het makkelijker om aankopen te doen. Corrie: ‘Het was mijn grote wens om ooit een Orange Slice stoel te hebben, dus vanaf het moment dat mijn plan klaar was ben ik op Marktplaats gaan zoeken naar een exemplaar dat hier mooi bij zou passen. Ik vond er één bij een man in Friesland. Hij deed hem met pijn in zijn hart weg. Hij stond nog heel lang te twijfelen, dus ik heb hem moeten verzekeren dat de stoel een mooi plekje zou krijgen en dat ik hem niet zomaar zou doorverkopen.’

“Het hebben van een plan voor de stijl van je interieur

geeft rust.”

Muurverf Setting Plaster van Farrow & Ball, vloer Leef-Beton gelegd door Het Nieuwe Stenen Tijdperk. Vintage stoel Orange Slice van Artifort Marktplaats. Ikea kastjes geschilderd in de kleur van de muur. Witte fotolijst Ikea, witte vaas en kaarsenhouders kringloop, kaarsen Winand Hazelaar. Print oog gemaakt door dochter Julia, zwarte fotolijst Desenio, houten fotolijst Moebe met daarin in een plattegrond van Zwolle. Wandlamp 265 Flos.

Leeg is ook leuk

Zelfs met een plan loont het om niet meteen alles vol te zetten. Verzamel rustig dingen, zo hebben ze meer betekenis. Zolang je een duidelijk stijlplan voor ogen hebt, kun je makkelijk spontane aankopen doen die mooi in je interieur passen. Corrie: ‘Mensen willen al snel iets aan de muren hangen omdat ze leeg voelen, maar dan denk ik, leeg is ook wel lekker. Daar ontstaat vanzelf wel iets. Je denkt op een gegeven moment vanzelf, oh dát moet daar komen.’

De pasteltinten in de woonkamer heeft het stel doorgetrokken in de keuken. Lees hier meer over hun woonkeuken in pasteltinten.

nog meer: binnenkijken