Binnenkijken in een nieuwbouwwoning in Zwolle

Door alle zelfgemaakte en vintage spullen, die allemaal zo hun eigen verhaal hebben, is het huis van Adriana en Daan er een met een ziel. En dat is bijzonder, als je bedenkt dat het toch echt nieuwbouw is.

De euforie!

‘De liefde voor vintage heb ik van mijn vader meegekregen’, vertelt Adriana. ‘Als klein meisje ging ik met hem de deuren langs om spullen op te halen voor de rommelmarkt in ons dorp. Dat euforische gevoel heb ik nu nog als ik een kringloopwinkel binnenkom of rommelmarkt op loop: misschien vind je wel iets geweldigs! Vroeger kocht ik vooral servies en accessoires, nu eerder meubels, want daar verander je de sfeer sneller mee. En ik houd van verandering. Sommige spullen verkoop ik na een tijdje weer op Marktplaats of een rommelmarkt. Zo zijn we ook aan onze zetel gekomen. Een rommelmarktverkoop leverde precies genoeg op voor deze ‘liefde op het eerste gezicht’.

Boudoirs slapen

‘Ik houd van vrouwelijk en romantisch, maar ook van stoer. Vandaar al dat zwart in deze boudoirsfeer. Dat geeft zo’n mooi contrast. Omdat onze slaapkamer helemaal in de nok is en we onder de dakkapel slapen, hoor je als het regent de druppels zo mooi op het platte dak tikken. Heel knus!’

Shop in de stijl van

Poster van The Birds and the Bees, vloerkleed van IB Laursen, hanglamp van K.S. Verlichting, leren bank van Lifestyle, zwart-wit kussen van HKliving, beige kussen van Modern Earth, leren poef van New Routz, kruk van Clayre & Eef, vaas van Braxton, kast met wielen van Dutchbone, stoel van Nordal, poster leaves van Bahne.

Meer foto’s en tekst vind je in vtwonen 12-2017.

Bron: vtwonen 12-2017 | Fotografie Barbara Groen | Styling José Spaans | Tekst Mariska Keus

nog meer: binnenkijken