Binnenkijken in een luxe badkamer in Almere

Margot houdt niet zo van een spiksplinternieuwe look, dus heeft ze overal in haar nieuwbouwappartement oude elementen verwerkt. Zelfs in de badkamer. Met Egyptische deuren, erfstukken en oude wagondelen creëerde ze een unieke, luxe badkamer.

vtwonen bk special 03-2020 | binnenkijken Almere toilet met oude Egyptische deuren
In het toilet werden muur én plafond behangen met behang Palm Jungle van Cole & Son via De Mooiste Muren. Wasbak en kraan Nijhof. Ronde spiegel Notre Monde. Lamp Tala. Toiletpapierhouder Pilat & Pilat.
vtwonen bk special 03-2020 | binnenkijken Almere oude Egyptische deuren

Nieuw huis, oude deuren

Voor de aannemer was het af en toe een verrassing wat Margot allemaal bedacht. Dat ze de geplande binnendeuren niet wilde, vond men op zijn minst opmerkelijk. ‘Toen ze hoorden dat ik oude deuren gingen plaatsen, raakten ze daar niet over uitgepraat. Maar toen ‘mijn’ deuren – uit een Frans koloniaal gebouw in Egypte – er eenmaal in zaten, vonden ze het eigenlijk wel erg mooi.’ Om de deuren in originele vorm te kunnen plaatsen, moesten de deuropeningen behoorlijk uitgezaagd worden. ‘Gelukkig had ik een geweldige aannemer gevonden die met me meedacht en deze exemplaren van ruim tweeënhalve meter hoog perfect heeft geplaatst.’

Wie fan is van oude deuren, maar geen zin heeft in een verbouwing zijn deze deurstickers een ideale oplossing.

‘Het schuren van een oude paneeldeur hoeft niet perfect. De verfrestjes geven juist een mooi

doorleefd effect.’

vtwonen bk special 03-2020 | binnenkijken Almere badkamer wastafelmeubel beton
Wastafelmeubel op maat gemaakt en bekleed met betonstuc. Zwarte kraan Archè via Rubinetterie Treemme. Spiegel via designspiegels.nl. Rotan mand Fair Trade. Handdoeken de Bijenkorf.

Helemaal zen in een luxe badkamer

Margot: ‘De badkamer moest helemaal zen worden. De stenen op de muur bij de douche zijn ruw, handgemaakt en grof gevoegd, als tegenhanger van de gladde vloer en wanden. De dikke plank onder het badmeubel is gemaakt van oude wagondelen, ook vanwege de ruwe structuur. Zo is alles in balans.’

Benieuwd hoe de rest van de woning van Margot eruit ziet? Neem een kijkje in haar moderne appartement.

nog meer: binnenkijken