Binnenkijken in een loft met strandvibe in hartje Cannes

Veel stralend wit, een toefje zwart, naturellen, een tropische binnentuin en een glazen dak waardoor de zon de hele dag naar binnen schijnt. Patricia haalde de heerlijke mediterrane strandvibe naar haar loft in hartje Cannes.

vtwonen 07-2020 | binnenkijken cannes strandhuis witte bank met gedicht op de muur
Patricia schreef zelf het gedicht La Plage van Paul Éluard op de muur. De lange bank is op maat gemaakt. Hanglamp Serax, vloerkleed Le Nouveau Décoration, de salontafeltjes zijn handgemaakt

Toplocatie

Witte muren, witte meubels, witte kussens: dat de loft van Patricia ooit als Harley Davidson-garage dienstdeed, is wel het laatste wat je verwacht als je bij haar binnenstapt. Vijf jaar geleden staat ze niet meteen te popelen om het grauwe pand te bezichtigen. Maar aan de andere kant: het ligt wél op een toplocatie – op tien minuten lopen van het strand – en heeft een garage aan de straat voor twee auto’s. Onvoorstelbaar luxe voor jetsetstad Cannes.

Zonovergoten

Patricia: ‘Het enorme, glazen plafond en de patio wisten me te overtuigen. Ik werd er meteen verliefd op.’ Om zo veel mogelijk van die lichtinval te genieten, moest er wel een sloophamer aan te pas komen. Muren werden opengebroken, anderen opnieuw gestuukt of zo bewerkt dat de oorspronkelijke stenen tevoorschijn kwamen. Wat overbleef, was een grote, open ruimte en een zee aan zonlicht.

vtwonen 07-2020 | binnenkijken cannes strandhuis slaapkamer bed met boomstammen als nachtkastje
Beddengoed Gervasoni, plaid en kussens Maison de Vacances.
vtwonen 07-2020 | binnenkijken cannes strandhuis trap naar badkamer met voetstappen

Ibiza vibes

Om van die open ruimte vervolgens een gezellig strandhuis te maken, riep Patricia de hulp in van Stéphanie Le Nouveau, interieurstylist en eigenaar van woonwinkel Le Nouveau Décoration (@slenouveau). Het doel: een licht, fris en boho huis, zoals je die ook tegenkomt op het door Patricia zo geliefde Ibiza en Mykonos. Want haar loft mag dan niet op een eiland staan, het vakantiegevoel is hier altijd dichtbij. Het strand, de haven, de markt, het oude centrum én de beroemde palmenboulevard La Croisette, waar ook het jaarlijkse filmfestival wordt georganiseerd, liggen allemaal op een kwartiertje lopen.

vtwonen 07-2020 | binnenkijken cannes strandhuis terras met witte eettafel en stoelen
Terrastafels en stoelen Vlaemynck.
vtwonen 07-2020 | binnenkijken cannes strandhuis bamboo placemet wit bordje met stippen
vtwonen 07-2020 | binnenkijken cannes strandhuis rieten accessoires aan de muur
vtwonen 07-2020 | binnenkijken cannes strandhuis strandbedjes met beschilderde muur vogels

Wit, witter, witst

De eerste stap was simpel: de voormalige garage kon wel een laag verf gebruiken. Of twee, want wit moest het worden. Patricia: ‘Ik wilde witte muren in alle kamers. Die weten zelfs het kleinste zonnestraaltje te vangen en matchen goed met hout en stro, mijn favoriete materialen.’ Bang voor een steriele uitstraling is Patricia niet. Sterker nog: in dit huis mag je wat haar betreft gewoon op de muren tekenen. Zelf ging ze aan de slag in de woonkamer, waar ze in schoolhandschrift het gedicht La Plage boven de bank schreef.

Een ode aan de natuur

De loft is ingericht met bijna alleen maar natuurlijke materialen: (hergebruikt) hout, riet, rotan, linnen en katoen. Aan de muur hangen dikke takjes als haken en het servies en beddengoed heeft alle kleuren van de zee. Patricia: ‘Dit huis is een ode aan de eenvoud en de natuur.’ Na de renovatie doopte ze haar loft dan ook toepasselijk om tot ‘La Plage’. Op de begane grond, waar de eettafel en de televisiehoek te vinden zijn, draait alles om de patio. Een sfeervolle binnentuin met tropische planten, waarvan de toppen één verdieping hoger vanuit bed te zien zijn. Vanaf het nog iets hoger gelegen loungeterras kijk je uit over de pastelkleurige daken van Cannes. Het is de enige plek in La Plage waar je je opeens realiseert dat je niet pal aan het strand, maar gewoon hartje stad zit.

vtwonen 07-2020 | binnenkijken cannes strandhuis eettafel met witte stoelen

‘Ik wilde witte muren in alle kamers. Die weten zelfs het kleinste

zonnestraaltje te vangen.’

nog meer: binnenkijken