Binnenkijken in een knusse zithoek in Haarlem

Jelle en Marieke fantaseerden al langer over een huis in loft-stijl. Van een oude werkplaats maakten ze hun droomhuis, met een echte bioscoop, meterslange tafel, een bar om aan te hangen én voldoende ruimte om te rolschaatsen. De zithoek werd een knusse plek met een bank waar de hele familie op past. ‘In dit huis kan iedereen een plekje vinden, maar ben je altijd bij elkaar in de buurt.’

Plek voor iedereen

Een grote, liefst vierkante, ruimte met plek voor iedereen: dat was de wens van Jelle. ‘De gemiddelde woning is nogal standaard: een eetkamer, zithoek en als je geluk hebt een serre. Ik droomde van een loft met ruimte voor diners, feestjes en gekke dingen, zoals rolschaatsen in huis.’ Marieke vindt het vooral fijn dat je wel in dezelfde ruimte bent, maar iedereen toch z’n plekje heeft. Dicht bij de keuken en de eethoek maakte het stel een zithoek met opvallende roestkleurige bank, direct onder de lichtstraat. Onder het verlaagde plafond van de vide kwam een tweede zithoek: knus, met een enorme leefbank waar de hele familie op past.

Verliefd op de stijl van deze zithoek? Bekijk hier de hele loftwoning van Marieke en Jelle.

‘Een lofthuis is verrassend: je kunt er meerdere

hoekjes in maken’
 

Rustig en ingetogen

Marieke en Jelle noemen hun huis aan het Spaarne wel eens ‘de bunker’, omdat het een verstopte woning is zonder ramen met uitzicht. Licht stroomt binnen via de lichtstraat in het dak en zorgt ervoor dat dit een knusse zithoek is. Ze kozen voor aardse tinten en een enorme hoekbank, met een zacht patchworkkleed op de vloer. Een heerlijke plek om je terug te trekken. De bakstenen wand heeft hier nog de oorspronkelijke kleur, wat past in de rustige tonen van de zithoek. De andere wand van de hoek is bekleed met het harige behang van Elitis in een groenige kleur. De piano en een paar accessoires maken de sfeer helemaal af, rustig en ingetogen. Toch is het speelse nooit ver weg. Direct naast de zithoek, staat een metershoge plant in een reusachtige pot en trekt een replica van de beroemde Eames Loungechair de aandacht.

nog meer: binnenkijken