Binnenkijken in een idyllisch boshuis in Wageningen

Als Marina zwanger is van haar dochter roept alles in haar dat ze terug wil naar haar roots: Wageningen. Ze vindt daar een idyllisch boshuis boven op een berg. Wat volgt, is een pittige verbouwing. Alles wat je maar kunt bedenken werd gestript en is helemaal naar wens weer opgebouwd.

Idyllisch terras in Wageningen
Groene bank

Goud waard

In drie maanden tijd worden alle verlaagde plafonds, tussenwandjes en ‘hokjes’ uit het huis gesloopt en het huis opnieuw opgebouwd. Hoewel de aannemer in eerste instantie soms bedenkelijk kijkt als Marina weer eens wat bedacht heeft, kunnen de twee al snel lezen en schrijven met elkaar. Na die tijd is de finishing touch aan de bewoners zelf. Hoewel Marina haar zwangerschapsverlof in eerste instantie ziet als een grote klusvakantie, komt ze daar snel op terug. “We hadden onze aannemer Jan Geurts niet kunnen missen, zeker niet toen bleek dat ik na mijn keizersnede zes weken niet mocht tillen en autorijden. De geweldige stalen ramen die we nu in de keuken hebben, vond ik op Marktplaats en moest en zou ik hebben. Eén belletje en hij stapte al in de auto om ze te halen.”

Zwarte keuken | Idyllisch boshuis
Lichte kamer | Idyllisch boshuis
Zwarte keuken | Idyllisch boshuis
Lichte eetkamer | Idyllisch boshuis

Idyllisch boshuis

Marina heeft een aantal ‘handtekeningen’ die ze consequent in haar huis doorvoert. De meest opvallende is de kleur groen. Marina: “Ik word gewoon heel blij van groen. In Haarlem gebruikte ik een meer vergrijsde groen, maar dit huis vraagt om een wat fellere bladgroene tint. Doordat het exact de kleur is van de bladeren van de rododendrons in de tuin komen buiten en binnen met elkaar in verbinding te staan.” Een ander opvallend kenmerk zijn de houten kasten. Hoewel het idee uit nood is geboren, zijn de inbouwkasten nu kenmerkend voor het boshuis. “Door de vele ramen hadden we vrijwel geen plek om kasten te plaatsen. Voor iemand die graag rommel uit het zicht houdt, best een dingetje. Door tussen de aanbouw en keuken een kastenwand met deuren te plaatsen en in de woonkamer aan beide zijden van het raam een inbouwkast te laten bouwen, ontstond heel veel kastruimte én gelijk ook heel veel sfeer.

Inbouwkast | Idyllisch boshuis
Groene woonkamer | Idyllisch boshuis

Kringloopgeluk

Marina en haar vriend hebben de boven- en benedenverdieping van hun boshuis aangepakt. Omdat de vloer boven heel bobbelig en niet helemaal recht loopt, kiest het stel voor een PVC-vloer met houtlook. “Het resultaat is verrassend mooi!” Uiteraard komt ook boven de kleur groen regelmatig terug. Op de ouderslaapkamer met name in het beddengoed en in de badkamer in het wastafelmeubel en in de tegels. Voor de vloer en tegen de badwand aan kiest Marina – om het geheel niet te druk te maken – voor grote lichtgrijze, zandkleurige tegels. Alleen het kamertje van dochter Jette heeft een ander kleurpalet: oudroze. “Ik was verliefd op het behang en heb de balken en accessoires daarop aangepast.” Het ledikant en eigenlijk alle overige spullen in Jette’s kamer komen van de kringloop. “Je kunt het zo gek niet bedenken of ik weet het te vinden bij de kringloop. Ons huis staat vol met kringloopgeluk!”

Nog zo’n idyllisch plekje? Kijk binnen in een opgeknapte schuur op Sicilië.

Groene slaapkamer | Idyllisch boshuis
Lichte badkamer | Idyllisch boshuis

nog meer: binnenkijken