Binnenkijken in een herenhuis uit 1895 in Gent

Een huis uit 1895 met 20ste-eeuwse vintage en design van nu: Dicky en Iman toverden een statig, maar vervallen herenhuis om tot gezellig familienest met een heel persoonlijk interieur.

Kloosterlingen

Het herenhuis van Dicky en Iman was oorspronkelijk één geheel met het aanpalende pand. Dat moet enorm geweest zijn, want zelfs de helft is een bijzonder ruime gezinswoning. Een zitkamer, bibliotheek en woonkeuken vullen de begane grond. De eerste verdieping is het domein van Dicky en Iman met een werkruimte, walk in closet en slaapkamer met badkamer en suite. De drie kinderen kregen de tweede verdieping. En dan is er nog een zolder en een achterhuis met gastenverblijf in de tuin. Heel bijzonder zijn de buren van het gezin Boot: namelijk nonnen en paters. Het huis grenst aan het klooster van de Arme Klaren-Coletinnen. En hun tuin aan het Karmelietenklooster.

Oud & nieuw

Samen met Ilse Popelier, een bevriende binnenhuisarchitect, nam Dicky het interieur op zich. De missie: het huis moderniseren, onder meer met een grote lichte woonkeuken met openslaande deuren naar de tuin, en een strakke bibliotheek. Maar ook: zo veel mogelijk historische elementen bewaren. Zo zitten de oude houten lambrisering, de versierde deuren en kozijnen, de gekleurde cementtegels in de gang, het eikenhouten parket in vlechtpatroon en een marmeren schouw nog steeds in het huis. ‘Ilse voelt mijn smaak heel goed aan. Toen ik haar een Pinterest-foto stuurde van een keuken die ik mooi vond, bleek dat ze precies zoiets had ontworpen. Ze weet ook dat ik wel wat aandurf. Achter in de tuin staat nog een klein huisje dat ze omtoverden tot gastenverblijf slash studio, inclusief keuken, bureau, slaap- en badkamer.

Shop in de stijl van

Hanglamp van Lucide, kussen van FEST Amsterdam, poster van Bloomingville, stoel van One World Interiors, raffia mand van Rice, lichtbox van A Little Love Company, plank van vtwonen, zetel van Bloomingville, vaasje van Leonardo, tafeltje van HKliving.

Meer foto’s en tekst in vtwonen 01-2018.

Bron: vtwonen 01-2018 | Fotografie Caroline Coehorst

nog meer: binnenkijken