Binnenkijken in een hoekhuis in Doornenburg

Lottes huis stroomt over van haar liefde voor vintage en styling. Dankzij man Niek, die alles maakt wat zij voor ogen heeft, creëerde ze een thuis waar ook afgeschreven spullen een nieuw plekje krijgen.

vtwonen 03-2020 | Binnenkijken in een hoekhuis in Doornenburg woonkamer
Bank van Ikea. Behang met houtmotief van Karwei. Kussens (van links naar rechts): Sissy-Boy, tweedehands, Hema, Hornbach. Koperen tafel van Zuiver. Hoge koffietafel van Hema. Lage koffie- tafel en wandrek van Søstrene Grene. Kleed van Kwantum. Leren stoel van Plofshop. Roze platen- speler van Crosley. Lamp en kistje met camera’s van de kringloop. Roze vaas en groene vis Mica. De grote bruine vaas kreeg Lotte van haar moeder. Lijstje van Sissy-Boy.
vtwonen 03-2020 | Binnenkijken in een hoekhuis in Doornenburg eetkamer met ronde tafel
Ronde tafel van Ikea. De zwarte hanglamp, houten stoel en oude ladder vond Lotte op een vlooienmarkt. Het roze bankje is vintage. Kussen van By Boo. Roze
vtwonen 03-2020 | Binnenkijken in een hoekhuis in Doornenburg keuken brickwall behang
Behang met baksteenpatroon van Hornbach. Wandrek van String Pocket. Groene bewaardoosjes van Xenos. De letter R is een vintage vondst.

Midden in het dorp

Lotte: ‘Hiervoor woonden we in een tussenwoning in hetzelfde dorp. Doornenburg is een heerlijk rustig dorp aan de splitsing van de Waal en de Rijn. Iedereen kent elkaar, de school en buurtsuper zijn op loopafstand en aan het einde van onze straat vind je zelfs een prachtig kasteel. En wanneer we reuring willen, zijn we met de auto of het openbaar vervoer zo in Arnhem of Nijmegen. Vier jaar geleden hadden we dit huis al op het oog, maar grepen we net mis. Zodra we hoorden dat de bewoonster verhuisplannen had, hebben we aangebeld. En nu wonen we hier eindelijk, midden in het dorp, maar toch helemaal vrij. Met de heerlijk ruime tuin die we altijd zo graag wilden.’

Wat mijn ogen zien, kunnen zijn handen

maken

vtwonen 03-2020 | Binnenkijken in een hoekhuis in Doornenburg kinderkamer met nis
Lotte: ‘Na wat passen en meten bleek dat we in de inbouwkast op Mats kamer een soort bedstee konden creëren.’ Zijn bed is gemaakt van vlonders. Vloerkleed en marmerbehang van Kwantum. Tas van een tweedehands winkel. Beddengoed van Swedish Linens. De kapstok maakte Lotte van stangen uit een tafelvoetbalspel dat ze vond in een vuilcontainer.

Een onbeschreven blad

Toch moest er nog flink wat gebeuren voordat het huis bewoonbaar was. Lotte: ‘Het was echt een nieuwbouwhuis met zo’n standaard keukenblok. En de tuin was één grote jungle. Voor ons was het juist alsof we keken naar een onbeschreven blad: we wisten precies wat we wel en absoluut niet wilden. De hele benedenverdieping moest eraan geloven: we hebben de indeling aangepast, een nieuwe keuken geplaatst en de vloer vervangen. Verreweg het meeste hebben we zelf gedaan. Je wordt steeds handiger. Ook hebben we veel hulp gehad van lieve vrienden en familie. Tijdens de verbouwing hebben we drie maanden op zolder gelogeerd. Heel knus!’

vtwonen 03-2020 | Binnenkijken in een hoekhuis in Doornenburg werkplek
De donkergroene kast en leren poef komen van Marktplaats. Het pegboard maakte Lotte van een bedbodem die ze vond op Marktplaats. Van een plaat resthout en een paar kettingen creëerde ze zelf een werkplek. Groene stoel en behang van Kwantum. Vloerkleed van Sissy-Boy Homeland. Koffer en typemachine van de vlooienmarkt. Letter C van Dusty Corners Vintage.
vtwonen 03-2020 | slaapkamer rozetinten
Bed van Ikea. Hoofdeinde gemaakt van een oude deur die Lotte vond bij het grofvuil en die ze roze schilderde. Wit bedlinnen van Hema. Roze sprei van Intratuin. Behang van Hornbach. De poster is vintage.
vtwonen 03-2020 | badkamer groene tinten
De spiegel met houten omlijsting vond Lotte in een tweedehands winkel. Het badkamerkastje is gemaakt van een oude kast, die ze overschilderde. Het zwarte wandrek kocht ze online. Houten hand van Flying Tiger.
vtwonen 03-2020 | zithoek kledingrek

Rustige pasteltinten

Het interieur is een gezellige combinatie van vintage, zelfgemaakt en hergebruikt. ‘Niek en ik vinden het allebei leuk om van niets iets te maken. Zo heeft ons huis echt persoonlijkheid gekregen. Wat mijn ogen zien, kunnen Nieks handen maken. Hoewel ik zelf ook steeds handiger ben geworden. Ik ga gewoon net zolang door tot het me lukt.’ Het interieur behoudt zijn rust dankzij Lottes voorliefde voor pasteltinten. ‘Een rode bos bloemen op tafel maakt me al onrustig.’ Ook woonwensen voor de toekomst zijn er nog volop: ‘We willen heel graag de zolder openbreken om daar een soort loft van te maken. Ook wil ik de oude schuur ombouwen tot atelier. Verder moeten we de badkamer nog moderniseren. Maar dit is en blijft ons droomhuis, ook in de toekomst.’

Met behang maak je een statement in

een ruimte

Budgettip

Hip hoeft niet duur te zijn. Snuffel eens rond op een rommelmarkt of in een tweedehandswinkel en probeer dingen anders te bekijken. Haal bijvoorbeeld de stof van een lampframe, hang een wijnkistje aan de muur, gebruik een oude kist als bijzettafel en een oude deur als bedhoofdeind.

Maak thuis ook een statement met nieuw behang.

nog meer: binnenkijken