Binnenkijken in herenhuis in Den Haag

Chantals appartement is eigenlijk twee huizen ineen: beneden een klassiek herenhuis met originele en suite en daarboven een sfeervolle open loft. En dan is er ook nog een okergeel plafond.

vtwonen binnenkijken special 2019 | eetkamer appartement
Eetkamer met spectaculair plafond in Lush Mustard van Flexa. Tafelverf: Off-Black van Farrow & Ball. Het kunstwerk op linnen is gemaakt door mijn moeder.’ Lamp made.com, kunstwerkje HK Living, stoel DSR van Eames (Vitra), vintage berber uit Marokko. Vaas is een cadeau. Stoop Interieur leverde de velours stof met luipaardprint voor de gordijnen.
vtwonen binnenkijken special 2019 | woonkamer appartement
De wanden van de donkere zitkamer zijn geschilderd in Off-Black van Farrow & Ball. Kreeft van Anne-Claire Petit, poef van Ligne Roset met daarop een zijden mondkussen van Age of Reason Studios uit Londen. Op de muur een verzameling kunstwerken, veelal gekregen van vrienden, en ronde spiegeltjes van Wauw Warenhuis in Den Haag. Ook de discobal was een cadeau.

Licht en donker

‘Beneden heb ik er heel bewust voor gekozen om een donkerdere tv-kamer te maken en een lichte eetkamer. In de tv-kamer, die op het noorden ligt, ben ik vooral ’s avonds, als de lampen toch al aan moeten. De eetkamer ligt op het zuiden. Net als de rest van het huis was die kamer wit, gewoon oogverblindend, omdat daar de hele dag de zon naar binnen schijnt. Daar is het plafond okergeel geschilderd om het licht een beetje te temmen. Maar omdat ik hier overdag de meeste tijd doorbreng, wilde ik er wel een lichtere sfeer dan in de andere ruimtes, dus hebben we de wanden daar off-white geschilderd.

vtwonen binnenkijken special 2019 | eetkamer appartement
vtwonen binnenkijken special 2019 | gedecoreerde keuken wand
vtwonen binnenkijken special 2019 | gedecoreerde schouw
vtwonen binnenkijken special 2019 | keuken geruite tegeltjes
De tegeltjes zijn net als de keuken zelf geschilderd in Off-Black van Farrow & Ball nadat eerst een speciale hechtprimer werd aangebracht. Fornuis van Bestron.

De badkamer ziet eruit alsof je in een hotel op

Bali bent

Overrompeld

Ik ben echt helemaal verliefd geworden op de bovenetage, omdat die zo anders is dan anders. Beneden is het een standaard herenhuis. Prachtig hoor, maar niet verrassend. Via een trap die verborgen zit in de en suite kom je boven plotseling in een open loft van tachtig vierkante meter met een hoogte van bijna vier meter. Dat is echt overrompeld, want je ziet het niet aankomen. Vanuit het bed aan de voorkant, kijk je zo naar het bad, achterin het huis. De spanten zitten nog in het zicht. Het is er licht en ruimtelijk met een heel fijne sfeer. Als ik een eindeloos budget had, zou ik de indeling van het huis omdraaien en boven gaan wonen en beneden slapen. Op het platte dak zou ik dan een dakterras maken, dat lijkt me geweldig.

woonkamer-hanglamp
Poef en fauteuil van Ligne Roset. De hengellamp van Anvia, ontworpen door J.Hoogenvorst. Bank van Raw Materials (Amsterdam), kussens van Rough Studio’s, goudkleurige staande lamp van vtwonen.nl, koperen gieter van Wauw, plantenpot en stolp zijn vintage.
vtwonen binnenkijken special 2019 | zithoek
Rotan stoeltjes van Marktplaats, panter vloerkleed van Ikea limited edition.

Interieurheldin

Om de bovenverdieping – die dus ook helemaal wit was – wat meer intimiteit te geven, heeft Jelle een prachtige combinatie van verschillende groentinten bedacht waar ik zelf nooit op zou zijn gekomen. Het was mijn eigen wens om daarnaast de donkergrijze tint downpipe van Farrow & Ball te gebruiken. Die kleur wilde ik al jaren, maar mijn vorige huizen waren er nooit geschikt voor. Ik heb me hiervoor laten inspireren door de Londense interieurontwerpster Abigail Ahern, die bekend staat als the queen of the dark. Zij is een van mijn helden, ze maakte al donkere interieurs toen iedereen alleen maar lichte Scandinavische interieurs wilde. Wat heel opvallend is: iedereen die hier komt zegt ‘wauw, wat gaaf, die donkere kleuren en dat gele plafond, dat wil ik ook’. Dat het zo in de smaak zou vallen, had ik absoluut niet verwacht. Ik zie dat mensen tegenwoordig weer wat meer durven in hun interieur. Alleen maar leuk natuurlijk.’

Met kleur geef je je huis een compleet

andere sfeer

Woonidee

‘Met deuren van glas in staal heb ik de badkamer wat meer privé gemaakt, terwijl de openheid en lichtheid van de bovenverdieping toch behouden blijft.’

nog meer: binnenkijken