Appartement in een voormalige beschuitfabriek in Herpen

Dat Avelien en Willem in een oude beschuitfabriek wonen is al bijzonder, maar nog opmerkelijker is dat hun appartement er geen week hetzelfde uitziet. “Ons interieur is een schets: het is nooit helemaal af.”

Terug naar Herpen

Als vierjarig stadsmeisje kwam Avelien in het Noord-Brabantse dorp Herpen wonen. “Ik vond het er heerlijk. De bossen, de Maasdijk en de wind in mijn haar: ik ben echt een natuurmens.” Dat nam niet weg dat Avelien na de middelbare school weer naar de stad trok, waar ze Willem aan de kunstacademie ontmoette. Samen woonden ze drie jaar in Antwerpen. “Nadat ik afstudeerde solliciteerde ik voor functies in heel Nederland, maar bizar genoeg vond ik een leuke job in het geboortedorp van Willem. Op slechts een paar kilometer van Herpen. Op een dag kocht ik bij de verfwinkel in Herpen een kleurenwaaier voor mijn werk. Ik kende de eigenares al jaren: tijdens mijn studie gaf ze me vaak restjes behang die ik gebruikte voor opdrachten. Terloops vroeg ik of zij geen leuk huis voor mij en Willem wist in het dorp. Het toeval wilde dat het appartement boven haar winkel net te huur stond. Toen we gingen kijken, waren we meteen verkocht. Het is een ruime, loft-achtige ruimte op de zolder van een oude beschuitfabriek met uitzicht op de lucht en boomtoppen.”

Leven in de brouwerij

Het appartement is een paar jaar voordat Avelien en Willem erin trokken compleet verbouwd. Een grote dakkapel bij de open keuken zorgt voor extra veel daglicht en er is een open ruimte met een slaapgedeelte en badkamer. Willem: “We hebben alleen de muren geschilderd en het tapijt vervangen door lariks, een houtsoort met een mooie zachte uitstraling.” Vier jaar later is Avelien mede-eigenaar van een interieurontwerpbureau. “Ik ontwerp de binnenkant van huizen, gebouwen en winkels; minimalistisch, strak en uitgelijnd. Ik vind dat een ruimte een solide basis nodig heeft die rust uitstraalt. Het inrichten laat ik aan de bewoners of bedrijven zelf over. Zij zorgen ervoor dat een ruimte begint te leven leven. Dat zie je ook in ons huis. De basis van het appartement is strak en sober, de persoonlijke manier waarop we het hebben ingericht zorgt voor sfeer.”

Bron: vtwonen maart 2015 | Fotografie Louis Lemaire | Styling Inge van Lieshout

nog meer: binnenkijken