Appartement in Amsterdam binnenkijken

Werk staat op nummer één bij de bewoner, maar zijn appartement in Amsterdam is óók belangrijk. “Aan de hoeveelheid boeken en aan de cd’s, platenspeler en gitaar kun je zien wat ik leuk vind.”

Mark over zijn appartemen in Amsterdam

 

Typisch Mark, zeggen je vrienden?

“Ze vinden me soms een modepopje, omdat ik veel met mode bezig ben. Ik hou van mooie spullen en ben bereid er aandacht, tijd en geld aan te spenderen. Dat begint zichtbaar te worden in mijn huis.”

Wat vind je zelf van je huis?

“Niet af. Ik ben nogal perfectionistisch, helaas. Ik blijf me ergeren aan kleine dingen. Mijn huis is niet mijn eerste prioriteit, dat is mijn werk. Daarom hangen de lampen in de keuken er nog niet en is er nog steeds geen radiator in de badkamer.”

Heb je een echt mannenhuis?

“Het is door de mikmak van spullen  in ieder geval heel erg mijn huis. Door alle persoonlijke spullen voelt het wel als mijn thuis en dat vind ik het allerbelangrijkst. Ik heb best veel spullen, maar geen frutsels zoals vrouwen dat vaak hebben. De robuuste houten vloer en de strakke rechte lijnen maken het wel mannelijk.”

En planten! Heb je groene vingers?

“Nee. Ik ben trots op mezelf dat ze nog leven. (lacht) Het was kantje boord. Nu ik hier anderhalf jaar woon, weet ik eindelijk hoeveel water ze nodig hebben.”

Wat zegt jouw interieur over je?

“Aan de staat van het huis kun je zien of ik alles onder controle heb. Als ik het heel druk heb, is het hier een zootje. Als ik mijn werk heb gestructureerd, is het hier ook opgeruimd. Verder kun je aan de hoeveelheid boeken en de cd’s, platen- speler en gitaar zien wat ik leuk vind.”

Bron: vtwonen februari 2014 | Fotografie Barbara de Hosson

nog meer: binnenkijken