Ecletisch ingericht appartement in Amsterdam

Het eclectisch ingerichte huis is net zo veelzijdig als de bewoonster: “Ik vind het een prettig, sfeervol huis waarin het fijn thuiskomen is.” Bekijk hier haar appartement in Amsterdam. 

Sarah over wonen in Amsterdam

Typisch Sarah, volgens je vrienden?

“Het huis is typisch mij, omdat het een mix van verschillende stijlen is: een beetje eclectisch. Ik hou van design gecombineerd met persoonlijke oude stukken, zoals de kist van Martijns opa als salontafel en de oude visserskratjes uit IJmuiden. Die vonden we in de berging van zijn oma en gebruiken we nu als boekenkast. Ik vind het een prettig, sfeervol huis waarin het fijn thuiskomen is. Maar ik vind óók dat er van alles aan moet gebeuren. Ik noem het ook wel mijn klushuis.”

Zitten er al veel uren in?

“Ja! Ik voel zeker twee keer per jaar de drang om iets te veranderen en dan kan ik behoorlijk impulsief zijn. Zo probeerde ik snel het lelijke structuurbehang van de vorige huurder van de muur te trekken. Zonder succes.”

Wat inspireert jou?

“Beelden in tijdschriften, boeken en films… Ik vertaal ze naar mijn eigen werk als fotograaf. Ook tijdens het spelen van mijn muziek probeer ik in mijn hoofd beelden op te roepen en een verhaal te vertellen. Hoe beeldender je speelt, hoe beter de muziek overkomt.”

Bron: vtwonen december 2013 | Fotografie Barbara de Hosson

nog meer: binnenkijken