Appartement in een souterrain in Amsterdam

Een souterrain in Amsterdam met een serredak én een patio: zeg daar maar eens nee tegen. “We houden van strak, maar er moet wel geleefd kunnen worden.”

Souterrain

Het loftachtige appartement van Roos en Jan is alles behalve standaard 
en dat is ook precies waar ze voor vielen. Jan: “Onze vorige woning was een typisch jaren 30-huis. Een leuk huis hoor, en we hadden helemaal geen haast om iets anders te vinden. Maar als je eenmaal voor de fun begint te kijken… Roos: “Dit appartement is heel apart en daar vielen we als een blok voor. De stoere betonnen vloer, de keuken van roestvrij staal, het grote daklicht, de patio die in de zomer deel wordt van de leefruimte… We werden verliefd.” Jan: “En we hoefden er niets aan te doen. Dat was ook een voorwaarde.”

Iets speciaals met fotografie

De meubels veranderen geregeld van plek, maar de bijzondere fotoprints aan de muren zijn de ankers in het interieur. Die blijven waar ze hangen. Dat het koppel iets heeft met fotografie, merk je meteen. Op verschillende zorgvuldig uitgekozen plekken hangen in het oog springende foto’s, alleen of als serie. Jan: “Ik ben als beeldbewerker veel met fotografie bezig en Roos vindt het ook heel leuk, dus het past bij ons. Foto’s kleden een huis aan en maken het af.” Roos: “Doordat de foto’s op een strakke manier zijn gepresenteerd, kunnen we ons in het interieur wel wat onrust permitteren. Ik vind het leuk om vintage en modern te combineren. Dat kan rommelig worden, maar de foto’s trekken het weer strak.”

Bron: vtwonen mei 2014 | Fotografie Henny van Belkom

nog meer: binnenkijken