Appartement in Amsterdam-Oost

Het is niet veel: 55 m² met z’n tweeën. Maar wél charmant, eigen en op een leuke plek in de stad. Dankzij de hang naar oude spullen van de bewoners vind je in dit huisje verschillende kringloop- en rommelmarktvondsten.

Wonen in een klein appartement

Hoe hebben jullie dit huis gevonden?

Joep: “Ik woonde hier beneden, in een studentenhuis. Mijn huisgenoot vertelde dat de bovenbuurvrouw ging verhuizen. Ik heb toen meteen de makelaar die dit pand beheert, gebeld.”

Elisabeth: “We zochten een plek om te gaan samenwonen en zijn onmiddellijk gaan kijken. De gang naar boven was verschrikkelijk! 
Ik zei meteen tegen Joep dat we onze tijd aan het verspillen waren, maar toen kwamen we hier binnen… Het huis was helder wit, helemaal spic en span! Er woonde een mondhygiëniste, waarschijnlijk is zij nog netter en opgeruimder dan ik…”

Hebben jullie er veel werk ingestopt?

Joep: “Nee. We wilden hier zo snel mogelijk gaan wonen. Het was ook niet nodig, want het huis was in prima staat. We hebben alleen de kamer en suite dichtgemaakt met een paneel. Zo ontstonden twee gelijke kamers: nu de woonkamer en de slaapkamer.” Elisabeth: “We hebben ook de muur in de slaapkamer grijs geverfd. Deze witte laminaatvloer lag er al in. We vonden die eerst vreselijk, maar nu zijn we er heel blij mee. In een klein huis kun je de basis het beste zo licht mogelijk houden. Natuurlijk hadden we liever een houten vloer wit geschilderd, maar dat is peperduur.”

Hoe gaan jullie om met de beperkte ruimte?

Elisabeth: “Toen we hier kwamen, was het passen en meten om onze spullen op de juiste plek te krijgen. Je wilt én een grote tafel, én een zetel die groot genoeg is om ook met vrienden op te zitten, én een tafel om leuke spullen op te zetten.”

Joep: “De ruimte is beperkt waardoor het huis niet veel mogelijkheden heeft. De gang eruit slopen en dan anders indelen zou leuk zijn, maar zover is het nog niet.”

Elisabeth: “Het liefst kopen we het hele pand en maken we er een paleis van.”

Joep: “Ik zou de de makelaar maar eens moeten bellen…”

Bron: vtwonen januari 2014 | Fotografie Barbara de Hosson | Styling Elisabeth den Heeten

nog meer: binnenkijken