4x woonidee: primaire kleuren in het interieur

Rood, geel en blauw. Primaire kleuren doen het niet alleen goed op schilderijen van Mondriaan, ook in het interieur kunnen ze een fijne leidraad zijn. Zoals bij Nora en Martijn. Door te kiezen voor kunst, stoelen en een strakke hoekbank in dit heldere kleurpalet op een witte achtergrond, creëren ze een groots effect.

vtwonen 07-2021 | woonkamer met primaire kleuren, met een kleurrijk vloerkleed met een gele kattenmand en opvallende kussens
Kubus met kleuren van Sophie Smallhorn. Op de vensterbank: lamp Tolomeo van Artemide, theelichten Iittala. Bank Edge van Fest Amsterdam, kussens van diverse herkomst, fotografisch kunstwerk van Katja Mater via Galerie Heden, salontafel laten maken door smid, schaal Bebouwde Kom van Olav Slingerland, karpet Leaves van CarpetVista, in de hoek lamp Parentesi van Flos, blauwe bloempot Serax, stoelen model 101 van Gispen, op maat gemaakte eettafel Jacco Bakker, mokken De Intuïtiefabriek.
vtwonen 07-2021 | eethoek met veel kunstwerken
Kunst van onder anderen Albrecht Schnider, Fons Brasser, Alexander Schleber, Jaap Stellaart, Klaas Gubbels, Károly Keserü, Ko Oosterkerk, Reinhard Vrba (Nora’s vader), Hiroshi Harada, Anne Marie Lecluyse en Klaus Staudt. Op tafel vintage melk-en-suikerset, borden Dibbern, vaas Menu, taartplateau Dille & Kamille. Lampen Belly 38 van Nordlux, stoelen Gispen, op maat gemaakte eettafel Jacco Bakker.

1. Primaire kleuren

Rode stoelen, een gele hoek voor de kattenvriend en een blauwe bank om op neer te ploffen. De woonkamer geeft perfect weer hoe je primaire kleuren in het huis kunt verwerken. Om het in balans te houden, is de basis van het interieur ingetogen. De witte muren worden tóch wel opgevuld door de vele kleuren in het huis.

2. Creatieve muur

Posters, schilderijen, tekeningen en collages brengen kleur in elke ruimte in huis. Als je een hele kunstwand wilt maken, leg dan eerst alles uit op de vloer zodat je makkelijk kunt schuiven om de mooiste compositie te maken, die helemaal past op de plek.

LEES OOK
4x woonidee: een lichte slaapkamer vol interieurhacks

vtwonen 07-2021 | badkamer met primaire kleuren, met een rood handdoek en planten
Muren Novacolor Nederland, kunst van Günter Tuzina, eigen werk van Nora en Martha Scheeren, bad X²O, badmat Ikea, bamboe kruk Ekobo, kurken vloer Decork.
vtwonen 07-2021 | kleurrijk vloerkleed met een gele kattenmand en opvallende kussens
Bank Edge van Fest Amsterdam, kussens van diverse herkomst, fotografisch kunstwerk van Katja Mater via Galerie Heden, salontafel laten maken door smid, schaal Bebouwde Kom van Olav Slingerland, karpet Leaves van CarpetVista, in de hoek lamp Parentesi van Flos.

3. Poederkamer

Met kunst, planten en een kurken vloer wordt de badkamer een warme, sfeervolle ruimte. Kurk is van nature waterbestendig. Het is prima te combineren met vloerverwarming. En het kan ook op de wand!

4. Think big

De bewoners kozen bewust voor meubels met heldere vormen en voor zo min mogelijk losse objecten. Dus één grote hoekbank in plaats van een klein bankje met losse fauteuils. Op die manier houd je een kleine kamer met primaire kleuren toch rustig van sfeer.

LEES OOK
Een kleurrijk interieur in balans met de 60-30-10 regel

nog meer: binnenkijken