vtwonen

Elegant en romantisch

Het romantische huis uit 1939 staat midden in de bossen. De klassieke buitengevel is nog wel te herkennen, maar sinds de familie hier woont, is de woning flink uitgebreid. De woonkamer en keuken zijn aangebouwd en in de jaren daarna zijn er ook nieuwe badkamers aangemaakt. Ook het interieur veranderde enorm: van landelijk met antiek ging het naar een hedendaagse stijl vol ingetogen luxe.

Eindelijk!

Afgelopen jaar kwam Ediths grote wens uit. “In de tijd dat we hier wonen, heb ik steeds een kleine keuken gehad die een beetje weggestopt lag. Ik droomde al langer van een grote leefkeuken, van een plek waar we allemaal in passen. We hebben drie dochters, hun vrienden lopen hier in en uit. Ik miste een ruimte waar het allemaal samen zou komen. Daarom namen we architect Pieter Jan van Hasselt in de arm. Hij tekende een grote aanbouw: een keukenruimte met veel glas waardoor het licht continu binnenstroomt. Plus volop uitzicht op de bosrand en onze tuin. Met die verbouwing werd niet alleen mijn droomkeuken werkelijkheid, maar pakten we ook meteen ons terras goed aan. We lieten een zwembad aanleggen, er kwamen nieuwe tegels en de muur is bekleed met natuursteen, waardoor die qua kleur en materiaal prachtig past bij het bos. Verder kochten we nieuwe buitenmeubels waardoor het niet alleen mooi oogt, maar we ook graag op ons terras verblijven.”

Eyecatchers

Voor alle keuzes laat Edith zich al langere tijd adviseren door interieurontwerpster Ivonne de Bie. “Ivonnes smaak is mijn smaak”, zegt ze. “Ik durf blind op haar te vertrouwen. Dit is geen gemakkelijk huis om in te richten, maar zij komt altijd met precies de goede oplossingen.” Ivonne bedacht voor de nieuwe keuken een houten, ovale tafel met speelse stoelen en een grote lamp van stukjes hoorn. Ivonne vertelt: “Edith wilt rust in haar interieur. Het moet niet schreeuwerig zijn, maar wel levendig. En het moet goed matchen met de omgeving, dus daar heb ik rekening mee gehouden. We hebben alleen maar natuurlijke materialen gekozen met hier en daar een eyecatcher, zoals die bijzondere lamp van Ochre en het kunstwerk met een rauw randje van Bart Kemps. Daardoor straalt dit interieur zo’n mooie, ingetogen luxe uit die heel goed past bij de bewoners.”

Bron Stijlvol Wonen oktober/november 2017 | Tekst Yvonne van Galen | Fotografie Tessa Francesca

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties