Funda find: monumentale woning met B&B in historisch kerkje

beeld vtwonen Beeld

De favoriete vrijetijdsbesteding van de vtwonen-redactie? Het afspeuren van Funda op de mooiste en meest bijzondere woonparels. Deze week viel ons oog op deze monumentale woning met een naastgelegen historisch kerkje, dat gebruikt wordt als B&B. Kijk je mee?

Lees verder onder de advertentie

Het monumentale woonhuis

Het woonhuis was oorspronkelijk een kosterij (1904) en consistorie (1847) van het naastgelegen kerkje. De monumentale woning heeft daarom nog veel authentieke elementen zoals de typerende kamerverdeling, houten balken en een witgoedruimte. Dit karakter is doorgetrokken in het interieur met kleur- en materiaalgebruik, zoals de oude tegels in het toilet.

Historische kerk

Het doopsgezinde kerkje komt uit 1847 en is de afgelopen jaren volledig gerenoveerd. Door isolatie, een nette keuken en dakterras is het gebouw van alle moderne gemakken voorzien. Toch ademt het kerkje historie. Zo is er een unieke slaapplek gemaakt achter het orgel, is het balkon behouden en staat de kansel midden in de woonkamer.

Vraagprijs voor deze monumentale woning

Deze karakteristieke parel ligt midden in het Groningse landschap. Hier ervaar je alle rust en gezelligheid van een klein dorp. Het woonhuis en kerkje samen hebben een woonoppervlakte van 300 m², op een perceel van 1200 m². In de grote tuin is genoeg plek om ’s zomers te dineren of te genieten van de zon, maar ook om op de koude dagen een gezellig vuurtje te stoken. Het kerkje wordt gebruikt als B&B, maar is geschikt voor verschillende doeleinden. Kortom, dit huis kent vele voordelen. Koop jij hem voor € 485.000?

Lees verder onder de advertentie

Alle kenmerken op een rij:

  • Monumentaal en vrijstaand wonen in het rustige Groningse landschap.
  • De mogelijkheid voor de combinatie wonen- werken en/of een B&B.
  • Subsidie Verduurzaming en Verbetering Groningen is aangevraagd, goedgekeurd en nog beschikbaar.
  • Sfeervolle ruimtes in zowel het woonhuis als kerkgebouw.
  • Acht kamers, waarvan vijf slaapkamers.
  • Een tuin op het zuiden met veel beschutting en doorkijkjes, fruitbomen, een kruidentuin en bergingen, waarvan een gebruikt kan worden als gastenverblijf.
  • Aangebouwde garage van 18 m² met genoeg ruimte voor twee auto’s.
  • De woning beschikt over dakisolatie, dubbel glas, HR-glas, muurisolatie, vloerisolatie en is volledig geïsoleerd.

LEES OOK
Funda-parel: Rotterdams penthouse met adembenemend uitzicht

Bron: Funda | Chris Slager Makelaardij

Lees verder onder de advertentie