vtwonen

Viewmaster in Malmédy

De woonkamer boven en de slaapkamers beneden? Waarom ook niet? Architect Guy Jamaigne koos ervoor om de traditionele woonindeling op zijn kop te zetten, omdat je zo vanuit de overhangende leefruimte, die als een verrekijker op zijn betonnen sokkel staat, het heuvellandschap nog beter kunt overschouwen.

In dit huis voel je je één met de natuur. De royale, soms gevelgrote ramen halen het omliggende groen letterlijk naar binnen. “En omdat we ervoor gekozen hebben om de leefruimte op de bovenste verdieping onder te brengen, profiteren we extra van het schitterende uitzicht”, vertelt architect en bewoner Guy Jamaigne. Voor die omkering van de traditionele woonstructuur waren er ook esthetische en praktische argumenten. “Zo hebben de slaapkamers er baat bij dat hun verdieping is opgetrokken uit beton. Daardoor genieten ze het hele jaar door van een aangename temperatuur. In de winter houdt het beton de warmte immers vast, en in de zomer blijft het zalig koel.”

Tekst: Marie Delooz. Foto’s: Laurent Brandajs

Bron: Feeling Wonen december 2017

Vorige artikel Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties