vtwonen

Noorderwind, zuiderlicht in Ukkel

Kun je een minimalistisch interieur gezellig maken? Bij architectenbureau Jules Miles zijn ze alvast overtuigd van wel, en in dit huis met tuin (die er eigenlijk geen is), bewijzen ze het ook, door de esthetiek van de Scandinaven te combineren met die van de Britse architect John Pawson. Een frisse wind in de stad!

Kiezen! Vaak is dát nog het moeilijkste bij een verbouwing. Want wat behoud je, en wat niet? En waarom? In dit herenhuis was de beslissing om de sierlijsten aan het plafond te verwijderen logisch, want ze waren beschadigd. Ook de aanbouwen achteraan werden gesupprimeerd, om orde te scheppen en de leefruimte een logischer en strakker structuur te geven. De trappen, het parket en de deuren boven en de seringen op het binnenpleintje, daarentegen, kregen een sleutelrol in het nieuwe decor. “Vroeger was dit een heel somber huis”, vertelt architect Mathieu Dewitte in de zonovergoten eetkamer. “Dus hebben we er alles aan gedaan om het licht zoveel mogelijk naar binnen te halen via de op het zuiden georiënteerde achterkant. En daar zijn we met glans in geslaagd, mag ik wel zeggen, want nu heb je hier de indruk dat je in de tuin woont, terwijl dit huis niet eens een tuin heeft.”

Foto’s: Laurent Brandajs. Tekst: Jean-Michel Leclercq. Styling: Nathalie Horion.

Met dank aan Diito – www.diito.be

Bron: Feeling Wonen 2017

Volgende artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties