vtwonen

Hoofdrol voor hout in Antwerpen

Vooraan kijk je uit op de statige platanen van een brede stadsboulevard, achteraan op een groot park. Ook aan de binnenkant van dit appartement, in het centrum van Antwerpen, voert hout de boventoon.

“In 2015 kocht een architect dit appartement op de Jan Van Rijswijcklaan omdat hij de ligging ideaal vond: vlak bij de school van de kinderen, centraal in de stad, en met de tram, de bus en de supermarkt op een boogscheut van de voordeur… “Ik geloof sterk in wonen in de stad omdat het praktisch, dynamisch én ecologisch verantwoord is.” Dit appartement uit 1969 was wel aan vernieuwing toe. “De grootste ingreep was het supprimeren van de centrale berging en een derde toilet. Daardoor ontstond een ruime inkomhal, die alle kamers met elkaar verbindt. Dat vond ik nodig om een logischer circulatie te creëren. We lieten de keuken en badkamers opnieuw inrichten en alle ramen kregen superisolerende beglazing, zodat de warmte nu binnen blijft en het stadslawaai buiten. Ook de elektriciteit hebben we laten vernieuwen.”

www.aterlierpiraat.be

Tekst: Leen Creve. Foto’s: Luc Roymans

Vorige artikel

reageren

Alle velden met een * zijn verplicht

Shop suggesties

Inspiratie suggesties