Els en Thomas uit Wevelgem
waar: Wevelgem
soort huis: rijtjeswoning
soort bouw: bestaande bouw
trefwoorden: 150 tot 250 m2, bestaande bouw, gezinshuis
Omschrijving:
Omschrijving
-We waren al een tijdje opzoek naar een huis in Wevelgem. Voorheen woonden we in een burgerhuis in Harelbeke, maar Thomas voelde zich daar niet thuis. Hij wou terug naar Wevelgem. Uiteindelijk botstten we op dit huis. Voor mij was dit alles behalve liefde op het eerste gezicht. Ik zag wel dat het potentieel had en ruimte was er zeker ook genoeg, maar het sprak mij helemaal niet aan. Toch zaten we een week later bij de notaris om de compromis te tekenen. Er stonden meer punten bij de pro dan bij de contra en rationeel gezien was het dan ook een heel goeie koop. Het feit dat ik mijn mooie burgerhuis moest achterlaten heeft mij nog heel lang pijn gedaan. Hierdoor is het allemaal wat vlugger gegaan dan voorzien, want 14 maand na onze verhuis zijn we dan ook op zoek gegaan naar een architect, vonden we er eentje waarmee we onmiddellijk op dezelfde golflengte zaten en begonnen we aan het verbouw avontuur. We hebben met ons 4 voor 10 maand in de speelkamer van onze kinderen gewoond, gekookt en gegeten. Op de zijzolder stond een voorlopige douche en toilet. Het huis was beneden heel typisch ingedeeld, nl. voorkamer, eetkamer, tussenstuk waar dan de trap en een toilet zat en daarachter de keuken. Wij wilden heel graag alles open, veel licht en de tuin naar binnen brengen. Er moeten nog wel wat dingen afgewerkt worden, maar we zijn volgens mij helemaal geslaagd in onze opzet. We zijn supertevreden met het resultaat en zijn er dan ook erg trots op.
Instagram: _interiorlover_
- – De oude parket lieten we opschuren. De ruimte kreeg onmiddellijk een nieuwe ‘feel’. We hingen in de woonkamer ook een hele grote lichtbak met een zwarte omkasting.
- woonkamer – De oude elementen hebben we gehouden. Het contrast met het nieuwe verbouwde deel komt daardoor heel goed uit, maar zorgt tergelijkertijd voor een mooi evenwicht.
- – De marmeren schouwen namen we weg en maakten we strakker. Eigenlijk wel een zonde om zo’n autenthiek element weg te nemen, maar het geheel werd wel veel rustiger.
- – De marmeren schouwen namen we weg en maakten we strakker. Eigenlijk wel een zonde om zo’n autenthiek element weg te nemen, maar het geheel werd wel veel rustiger.
- – Vanuit onze woonkamer kijk je zo naar de andere kant van het huis, recht de tuin in. Het licht wordt door de grote ramen zo naar binnen gezogen.
- – De authentieke plooideuren met geslepen glas behielden we. Ze zorgen dat de zitkamer afgesloten is van de rest van de open ruimte.
- woonkamer – De overgang tussen het nieuwe en oude deel wilden we graag benadrukken, dit deden we door er een strook cementtegels te plaatsen.
- keuken – De pronkstukken van onze verbouwde woning zijn ongetwijfeld de trap en de grote glaspartij. De grote roze muur zorgt voor een speelse touch.
- woonkamer – De doorgang van de trap naar de waskamer scheidden we af met een glazen schuifdeur. Als ze openstaat, zweeft ze als het ware langs de muur. Die muur schilderden we bewust niet. Buiten loopt op die manier gewoon binnen door.
- – Het eiland komt verder dan de muur. Hierdoor vormt de keuken een geheel met de woonkamer.
- keuken – Omdat de ruimte waar vroeger de keuken zat een stuk langer werd, kregen we een heel lange smalle kamer. Om toch de plaats optimaal te gebruiken, hebben we dan ook beslist om zoweinig mogelijk kastenwanden te gebruiken. Ons kook- en eeteiland is dan ook meer dan 5 m lang met heel veel opberglades in. Er werd wel een kastenwand geplaatst tegen het eind van de keuken. Maar doordat er ook een zitnis en groot raam werd ingeplaatst, vallen de kasten helemaal niet op.
- – Ook in de keuken lieten we grote vensters plaatsten. Het plafond lieten we open, dit zorgt voor een warmer gevoel.
- – Doorgang van aan de voordeur tot aan de kastenwand in de keuken.
- – De pronkstukken van onze verbouwingen zijn zonder twijfel de trap en de grote glaspartij. Op ons terras werd net zoals binnen gepolierde beton gebruikt.