4x woonidee: uitgesproken kleuren combineren

Kim wordt van twee dingen gelukkig: knalkleuren en zachte stoffen. Mooi dus dat ze beide liefdes kon verenigen in haar huis in Londen. 4 tips om ook zelf uitgesproken kleuren te combineren.

vtwonen binnenkijk special 07-2021 | grijze bank met zwarte opengeslagen deuren
Deuren met zwart stalen kozijnen geven toegang tot de tuin. Behang Textures Végétales van Élitis in houtskooltint. Fotokunst Poolside Gossip van Slim Aaron. Bank en bijzettafels Cécile & Boyd. Vierkante kussens bekleed met stof Arty van Pierre Frey, rechthoekig kussen Alexandre M-S. Overig onbekend.
vtwonen binnenkijk special 07-2021 | behang gevlochten met blauwe vaas en roze bloem
Groene vaas en blauwe pot Anthropologie. Dienblad OKA

1. Rustige basis

Creëer een rustige, misschien zelfs serene basis door voor donker behang met textuur te kiezen. Kunst komt prachtig uit op zo’n donkere wand.

2. Uitgesproken kleuren

Uitgesproken kleuren combineren? Dat kan heel goed in een elegant interieur. Gebruik mooie texturen als tegenhanger. Zo is Kim fan van het rijke en matte behang van gevlochten gras van Élitis.

LEES OOK
Kleur de muur met bloemetjesbehang

vtwonen binnenkijk special 07-2021 | slaapkamer met blauw geel opgemaakt bed
Muurverf Cornforth White van Farrow & Ball. Het hoofdbord is bekleed met stof The Wave in de kleur mineral van Linwood Fabric. Beddengoed Granny Goose. Kussens met gele streep van stof Marina in kleur pastis van Lelièvre. Vaalblauwe linnen kussens lokaal gekocht. Gele en blauwe plaids H&M Home. Spiegel Block & Chisel. Tafellamp Gioalo van OKA. Bankje bekleed met stof van Mavromac. Kunst in lijsten gekocht via Etsy.
vtwonen binnenkijk special 07-2021 | geel kunstwerk met witte lijst

3. Herhalende patronen

Kussens lenen zich perfect als kleuraccent. Ze kunnen makkelijk zelf gemaakt worden, van de mooiste stoffen. Naaimachine aan en gáán. Mix verschillende soorten kussens – qua kleur, print, textuur – met elkaar voor een vrolijk effect. Te druk? Ga voor herhalende patronen die je op meerdere plekken in huis laat terugkomen. Zo ontstaat toch eenheid.

4. Geel

Kim is dol op geel, de kleur komt overal in huis terug. Maar altijd als een pittig accent en nooit ontbreekt het contrast met zwart en wit. Die combinatie houdt de boel fris en in balans.

BEKIJK DE HELE WONING
Binnenkijken in een speels rijtjeshuis vol hangplekken

nog meer: binnenkijken